Megrázó

Halálra vertek egy 17 éves fiút Rétközberencsen

Bemutatták a Sorsfordítók című animációs sorozat újabb részeit

Bemutatták a Nemzeti Örökség Intézete Sorsfordítók című, fiataloknak szóló animációs sorozatának újabb öt részét szerdán a budapesti Corvin moziban.

Az immár 10 részes sorozat 3-4 perces epizódjai olyan magyar hősöket mutatnak be, akik embertársaik és hazájuk védelme érdekében bárkivel és bármivel képesek voltak szembeszállni – hangzott el az új részek premierjén.

Az újabb epizódok Boldog Apor Vilmos vértanú püspök, Szentgyörgyi Dezső, a legsikeresebb magyar vadászpilóta, Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő, Tóth Potya István futballedző és embermentő mellett Bibó István politikus alakját elevenítik fel.

A vetítést követő kerekasztal-beszélgetésen Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Müller Cecília országos tisztifőorvos, Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Szöllősi György, a magyar futball nagykövete, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Töll László ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka és Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója vett részt.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még