Aktuális

Három ember meghalt és több százan megsebesültek az új-kaledóniai zavargásokban

A család nemzetközi napja alkalmából tematikus napot tartanak a Kossuth Rádióban

A család a társadalmi létezés, az élet alfája és omegája – jelentette ki Siklósi Beatrix, Kossuth Rádió csatornaigazgatója kedden az M1 reggeli műsorában.

Siklósi Beatrix azzal kapcsolatban beszélt a család fontosságáról, hogy szerdán, a család nemzetközi napja alkalmából tematikus napot szerveznek a Kossuth Rádióban.

Idén második alkalommal rendezik meg a családokkal foglalkozó napot, hogy felhívják a figyelmet a családi életre, az ott kapott értékekre, követendő példákra – mondta.

„Egy olyan kaotikus világban, amelyben élünk, az embereket megzavarja a nagy szabadság, ami azután szabadossággá válik, ezért jó bizonyos alapvető dolgokat megerősíteni”

– hangsúlyozta.

Kiemelte a generációk együttélésének fontosságát, hozzátéve, az idősebbek és a fiatalabbak sokat tanulhatnak egymástól, és ez a társadalmat is jobbá, egységesebbé teheti.

Kapcsolódó tartalom

A Kossuth Rádió szerdai műsoraiban több műfajban foglalkoznak a családokkal. A Hajnaltáj című műsorban egy pásztorcsaládot mutatnak be, a Délelőtt adásában pedig olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az örökbefogadás, a generációk együttélése, és részletesen ismertetik a családtámogatási rendszer elemeit is – ismertette Siklósi Beatrix.

Külön felhívta a figyelmet a családfakutatással kapcsolatos témára.

Véleménye szerint az embernek magabiztosságot, tartást ad, ha tudja, kik voltak az elődei, honnan jött, melyek a gyökerei.

Kitért arra, hogy a műsorba a hallgatókat is szeretnék bevonni, várják a családi történeteket, legendákat. A 06-1-759-60-80-as vagy a 06-30-759-60-80-as telefonszámon várják a családi történeteket, hozzászólásokat. Délután a Jó napot, Magyarország! című műsorban élőben is elmondhatják véleményüket a hallgatók – mondta Siklósi Beatrix.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még