Aktuális

Varázsoljatok valami szépet! Így néz ki Marco Rossi Eb-kerete

Világsztár dajkálta a Roy Galeri énekesnőjét

A Dal 2024-ben Kiáltás című lírai dalukkal a döntőben is nagy sikert aratott Roy Galeri énekese, Kohánszky Roy és nevelt lánya, a formáció énekesnője Millie a Dankó Rádióban meséltek a színpadon túli életükről. Nádas György Jó pihenést című hétvégi műsorának vendégeként azt is elmondták, miként dajkálhatta Millie-t a hatszoros Grammy-díjas angol zenész, Peter Gabriel.

A Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi magazinjában Nádas György szerkesztő-műsorvezető  Kohánszky Roy dalszerző, zenész, énekessel és nevelt lányával, közös zenekaruk, a Roy Galeri dalszerző-énekesével, Millie-vel beszélgetett. A párost a Duna nézői is jól ismerhetik, hiszen a nemzeti dalválasztó, A Dal elmúlt két évadában is döntőbe jutottak a Roy Galeri aktuális szerzeményeivel. Roy és Millie kapcsolata régre nyúlik vissza, a lány zene iránti fogékonysága már korán megmutatkozott.

„Otthon és utazás közben is mindig szólt valamilyen zene. Millie hamar megtanulta a szövegeket” – emlékezett vissza múltbéli családi életükre Roy. Az énekes hozzátette, Millie tizenévesen több dalt írt, ezek közül egyen jelenleg is dolgoznak, hogy kiadhassák.

Millie életének nemcsak Roy, hanem a világsztárok mellett személyi testőrként dolgozó édesapja által is a kezdetektől része volt a zene. A Jó pihenést című műsorban elmesélte, egy Pink Floyd koncerten döntötte el, zenei területen szeretne dolgozni.

„A legendás angol rockegyüttessel régóta dolgozik édesapám. Egy 2016-os koncerten történt, hogy megpecsételődött a sorsom. Van egy vokalistáknak szánt dal, amelyet a keverőpult mellől hallgattam, az élménytől libabőrös lettem. Utána rögtön mondtam édesapámnak, hogy én is énekes szeretnék lenni” – mesélte, hozzátéve, hogy több elérhetetlennek tűnő világsztárral is megismerkedhetett édesapjának köszönhetően.

Ilyen volt a hatszoros Grammy-díjas angol zenész, Peter Gabriel is, igaz „találkozásukkor” még nagyon kicsi volt.

„A fotón pici babaként vagyok látható, Peter Gabriel a backstage-ben felvett az ölébe, és én megfogtam a szakállát. A mai napig kint van a polcon ez a kép.”

 A teljes beszélgetés újrahallgatható a műsor Médiaklikk-oldalán.

Jó pihenést! – Nádas György reggeli műsora minden hétvégén, érdekes vendégekkel, magyarnótákkal, operettekkel és örökzöld slágerekkel.

Ajánljuk még