Aktuális

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Papp Dániel: Magyarország és Kína szövetsége a kultúrák közti harmonikus együttműködés példája

Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából. Erről írt alá együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: a két médiavállalat együttműködésének a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei.

Közösen indította el Sen Haj- Hsziung a China Media Group elnöke és Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi-Csin Ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit Kína felendülése más országoknak is a fejlődés lehetőségét nyújtja.

Kapcsolódó tartalom

Magyarország 75 évvel ezelőtt, az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatot Kínával.

Ennek köszönhetően most

először mutat be Kínában készült dokumentumfilmeket a közmédia.

Az ünnepségen a világ egyik legnagyobb médiavállalatának elnöke arról beszélt, hogy a mostani évfordulón megünneplik a kínai-magyar barátságot és megvitatják a közös jövőt.

Kapcsolódó tartalom

„Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, aki elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új- Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az „Egy övezet, egy út” kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot” – tette hozzá Sen Haj-Hsziung a kínai médiacsoport elnöke.

Az MTVA és a CMG 2023 óta működik együtt.

Tavaly a magyar médiavállalat fogadta a CMG küldöttségét, április közepén pedig a kínai testvérvállalat viszonozta a vendéglátást.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Sen Haj-hsziung, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Propaganda Osztályának helyettes vezetője, a China Media Group elnöke a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Budapest Marriott Hotelben 2024. május 8-án. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az újabb találkozóra nem kellett sokat várni. Szerdán a Kínai Média Csoport vezetői látogattak el hazánkba. A találkozó alkalmával

partneri együttműködést írt alá a China Media Group és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

„A két médiavállalat együttműködésének egyértelmű nyertesei ezzel a nézők lesznek. A két vállalat közti tartalomcsere pedig olyan hidat fog képezni a kínai és a magyar emberek között, ami felülír minden földrajzi távolságot. Összeköt és közelebb hoz” – hangsúlyozta Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója.

Papp Dániel kiemelte:

a China Media Group és az MTVA példamutató összefogása előmozdítja a nemzeteink közötti párbeszédet, és segít új kooperációs lehetőségek felkutatásában.

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még