Fontos

Nagy Márton: Az üzemanyagok árainak csökkentése sikerrel járt

Különleges meglepetéssel ünnepli a 85 éves Korda Györgyöt a Magyar Posta

A Magyar Posta alkalmi, személyes bélyegkibocsátással tiszteleg az idén 85 éves Korda György énekes előtt.

A Magyar Posta által szerdán kibocsátott bélyegújdonságot Benedek Imre tervezte Zsólyomi Norbert fotójának felhasználásával. Az első napi bélyegzőn a Korda 85 és a születésnapi koncertshow felirat látható – közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel.

Korda György (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Az énekes-dalszerző múzsájával és feleségével, Balázs Klárival látható az ötezer példányban kiadott bélyegíven, amelyet szerdától a Filapostán és a Magyar Posta webáruházában lehet megvásárolni.

Korda György a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze, aki 1958-ban lépett először színpadra. Első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta, majd az 1960-as évek elejére az ország népszerű előadójává vált. Feleségével, a szintén énekes Balázs Klárival 1981-ben készítették az első, Nem hozol több rózsát című duettfelvételüket, majd 1986-tól kezdve egészen napjainkig közösen jelentetik meg albumaikat.

A közkedvelt duó 2002-ben Záray Márta-Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat, 2007-ben pedig Artisjus Zenei Életműdíjat kapott, 2023-ban vehették át a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől (MAHASZ) a Fonogram Életműdíjat.

Korda György 85. születésnapja alkalmából május 11-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

 

Ajánljuk még