Aktuális

Izrael elfoglalta a határátkelő gázai oldalát Rafahban

Korda György és Balázs Klári: Még a féléves kisbabák is ismerik a Repteret

| Szerző: Kobzi Kitti
Korda György az idén ünnepelte 85. születésnapját, de mintha nem fogna rajta az idő: feleségével, Balázs Klárival éppen egy nagykoncertre készülnek a Papp László Budapest Sportarénában, de ezután sem pihennek, hiszen végigturnézzák a nyarat. De vajon mi a titkuk, hogy lehet, hogy még az alig hat hónapos kisbaba is ismeri a Reptér című slágerüket? A hirado.hu erről is kérdezte a legendás párost.

Korda György és Balázs Klári mostanában a május 11-i nagykoncertjükre készülnek, amit a Papp László Budapest Sportarénában tartanak.

„Minden dal új köntösben jelenik meg. Készítünk egy új lemezt is, ami erre az alkalomra jelenik meg, ezért újra kellett énekelni a dalokat. Van olyan dalom, amelyiket 1959-ben énekeltem, és csak az a hanganyag volt meg”

– mesélte a hirado.hu-nak Korda György, akitől azt is megtudtuk, hogy a koncertnek sztárvendégei is lesznek: Dobrády Ákos és Charlie.

Kapcsolódó tartalom

Természetesen az összes nagy slágerüket – Mamma Maria, Szeress úgyis, ha rossz vagyok, Ha nem tudom, nem fáj, Lady N, Lady Carneval és persze az elmaradhatatlan Reptér – hallhatja majd a közönség.

Persze utóbbi elképesztő sikere a mai napig foglalkoztatja ez embereket, vajon mi lehet a sláger titka?

„Erre nagyon nehéz válaszolni. Egy dalnak a sorsa mindig kétes, van úgy, hogy hisz benne az ember, és nem lesz belőle semmi, és van, hogy óriási dal lesz. A Reptér alapját 43 évvel ezelőtt énekeltem. Máté Péternek a szerzeménye és a hangszerelése olyan modern, hogy ennyi idő után is megállja a helyét. S. Nagy Istvánnak meg olyan a szövege, amelyik érdekel időst, fiatalt. Most csináltunk belőle egy új videóklipet, amelyik ugyancsak tele lett érdekességgel. És a legnagyobb boldogság, hogy így szeretik” – mondta az énekes, aki egy kedves történetet is megosztott velünk a Reptér népszerűségéről.

„Bementünk egy parkettaüzletbe, egy hölgy volt ott, és egy féléves kislány volt vele. Meglátott a hölgy és azt mondta, művész úr, nem hiszi el, ha a gyerek meghallja a Repteret, keze-lába elkezd járni.” Mondom, ez nem létezik, hát féléves. Szóltam Klárinak, jöjjön, énekeljünk. A gyereknek járt keze-lába”

– mondja, Balázs Klári pedig mosolyogva teszi hozzá: „Olyan boldog volt.”

Kapcsolódó tartalom

A páros több mint négy évtizede alkot egy párt, nemcsak a színpadon, de az életben is. Persze van, amikor a két szerepet nem lehet különválasztani.

„Elmondok egy történetet, ami jellemző, és ahogy érhető, hogy két ember, ennyi ideje együtt van. Az egyik előadáson,

éneklés közben Klárika észrevette, hogy ki van kötődve a cipőfűzőm, és megijedt, hogy el fogok esni. És éneklés közben letette a mikrofont, lehajolt a cipőmhöz és bekötötte.”

– mesélte az énekes.

 „Akkor a feleség jött elő belőlem” – teszi hozzá az énekesnő, és a férje rákontráz: „Ha van valami titok, ez az…”

Ajánljuk még