Időjárás

Ma vége lesz az április télnek, mutatjuk, meddig kúszik fel a hőmérő higanyszála

Több mint száz színésszel felvett új hangoskönyv-sorozat készül a Harry Potter-regényekből

Teljes szereposztással, több mint száz színész közreműködésével készül új hangoskönyv-sorozat angolul J. K. Rowling Harry Potter-regényfolyamának mind a hét kötetéből – számolt be róla szerdán a Variety.com.

A hangoskönyvek az Amazon Audible és a Harry Potter-varázsvilág globális kiadója, a Pottermore Publishing gondozásában jelennek meg.

A sorozat premierjét 2025 végére tervezik. Az angol nyelvű hangoskönyvek egymás után lesznek hozzáférhetőek a globális közönség számára. A két kiadó közleményében hangsúlyozta, hogy a teljes szereposztással, több mint száz színész részvételével felvett produkciók kitűnő hangminőségben keltik új életre az ikonikus történeteket.

Kapcsolódó tartalom

A Harry Potter-regényfolyam eredeti, angol nyelvű hangoskönyveinek narrátora Stephen Fry és Jim Dale volt. Ezeket a hangoskönyveket továbbra is meg lehet majd vásárolni. Az Audible platformon 2015-ben megjelent Harry Potter-hangoskönyvek globális hallgatottsága már 1,4 milliárd óránál jár.

Az új hangoskönyv-sorozattal kapcsolatos további részletek megosztását – köztük a szereposztást és a globális megjelenések dátumait – egy későbbi időpontra ígérték a kiadók. A Variety.com hozzáfűzte, hogy a hangoskönyv-projekt nincs kapcsolatban a Warner Bros. stúdió nyolc Harry Potter-filmjével.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA)

Ajánljuk még