Aktuális

Külföldi finanszírozási kísérlet miatt vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Iskolája lefagyott kertjében kezdődött Regőczy Krisztina karrierje

| Szerző: hirado.hu
A világbajnok és olimpiai ezüstérmes jégtáncos a Duna Családi kör című délutáni magazinműsorának vendégeként beszélt arról, gyerekkori betegeskedései miként indították el a sportsikerek felé.

Regőczy Krisztina párban Sallay Andrással jégtáncban versenyezve aratta sportsikereit 1967-től. Pályafutásuk csúcsát 1980-ban a Lake Placid-i téli olimpián elért második helyezés, valamint az ebben az évben a dortmundi világbajnokságon aratott győzelem jelentette. Az olimpikon legnagyobb sikeréhez fűződő jégkorcsolyáját máig őrzi – árulta el a Családi körben Regőczy Krisztina, hozzátéve, hogy a verseny után megcsókolta a sikert hozó lábbelit, és az akkor rákerült rúzsfolt máig látható rajta.

Kapcsolódó tartalom

Pályafutása kezdetéről is mesélt: sok gyerekhez hasonlóan ő is több sportban próbálta ki magát, ilyen volt a balett és a művészi torna. „Kicsiként sokat betegeskedtem. A szülői kupaktanács kitalálta, hogy azért, mert keveset vagyok levegőn. Nagyapám ezért levitt az általános iskolám lefagyott kertjébe, ott kezdődött a csúszkálás, ez után jött a műjég, a műkorcsolya és végül a jégtánc” – foglalta össze egy mondatban karrierje állomásait Regőczy Krisztina.

A teljes beszélgetés a Családi kör Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Családi kör – hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Kiemelt kép: Regőczy Krisztina és Sallay András jégtáncpárosa utolsó edzésükön a világbajnokságra tervezett programjukat gyakorolják 1983. december 11-én Budapesten. (Fotó: MTI Fotó: Németh Ferenc)

Ajánljuk még