Aktuális

Frank Füredi: Brüsszelben a szólásszabadság nem létezik

Élő adásban fakadt dalra Bodrogi Gyula  

| Szerző: hirado.hu
A Nemzet Színészét az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész – egyik leghíresebb szerepéhez kapcsolódva – egy Süsü figurát kapott ajándékba a TV Maci-bolt jóvoltából. A gesztust megköszönve a főcímdalból néhány sort el is énekelt az ünnepelt.

Ó, ha rózsabimbó lehetnék…” – a nagysikerű Süsü, a sárkány című bábfilmsorozat főcímdalának kezdősorát generációk hosszú sora dúdolja vidáman, és természetesen annak előadója, Bodrogi Gyula sem felejtette el a Bergendy István zenéjéből és Csukás István szövegéből született vidám nyitányt. A 90. születésnapját április 15-én ünneplő színművész, Süsü megszólaltatója a közmédia kulturális csatornáján, az M5-ön idézte fel, hogy milyen emlékezetes pillanatok adattak meg neki pályája során.

„A Süsü kétségtelenül egy meghatározó pont, de ahogy mondani szokás: jó kérdés, erre nem lehet pontosan válaszolni. A kis figurát köszönöm, van egy keresztlányom, ő kapja majd meg tőlem. Jól kikerültem a kérdést? Viccet félretéve, szerencsés ember vagyok, mert nagy találkozásokat őrzök a szívemben. Hálás vagyok a közönségnek, hogy mindez megadatott, mert mindig ők választanak, a színész csak teszi a dolgát, játszik”

– összegezte Bodrogi Gyula a Librettó vendégeként. Hozzátette, szereti a születésnapokat, másokét és a sajátját is tartja, és mint mondja, szerénytelenség nélkül élvezi, amikor őt ünneplik.

„Őszintén szeretem, ha szeretnek”

– jegyezte meg a színművész.

A teljes beszélgetés újranézhető az M5 kulturális csatorna Médiaklikk-oldalán, amelyen 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

Ajánljuk még