Aktuális

Varga Mihály: Az Ukrajnának folyósított támogatást nyomon kell követni

Sorozatpremier: Blanca kezd nyomozásba a Dunán

Vadonatúj olasz bűnügyi sorozattal jelentkezik a Duna április 15-én 22:55-től. A nemzetközi sikereket elért Blanca hétfőnként várja a nézőket. A fiatal, vak lányról szóló sorozatban a világhírű tenor, Andrea Bocelli szakértőként működött közre.

Blanca fiatal vak nő, aki visszatér szülővárosába Genovába, hogy egy fél éves gyakorlat keretében a helyi rendőrség bűnügyi osztályának  munkáját segítse. Mivel nem látó lévén a hallása sokkal kifinomultabb, mint a látó embereknek, egyhamar kiderül, hogy a kávéfőzés és fénymásolás helyett inkább ezzel a képességével tudja leginkább támogatni a nyomozók munkáját.

Míg azon küzd, hogy elfogadtassa magát kollégáival, saját démonjaival is meg kell küzdenie: példaképként imádott nővére eddig tisztázatlan halálával, saját megváltozott állapotával és egy igen bonyolult bűnügy felderítésével. A sorozat Patrizia Rinaldi krimiregényei nyomán készült. Főszerepekben a Don Matteo-ból és a Jó reggelt, Anyából is ismert Maria Chiara Giannetta és Giuseppe Zeno (Hölgyek paradicsoma, Míg távol voltam).

A Duna új  bűnügyi sorozatában az izgalom mellett jól megfér a humor is: a főszereplő sokszor kerül komikus helyzetbe, és tesz önirónikus megjegyzéseket. A szériában még sincs sajnálkozás, hiszen Blanca szinte természetfeletti erővé változtatja látássérültségét és nem hagyja, hogy állapota megakadályozza önmaga kiteljesítésében. A látványában új és eredeti, sorozatokban eddig nem alkalmazott vizuális formanyelv jellemző rá: telített színpalettát alkalmaz, illetve a teret bizonyos kulcsfontosságú jelenetekben a nem látók szemével rekonstruálja .

Blanca alkotói kivételes szereplőgárdával dolgoztak. A hangok reprodukciójával való munkát az olasz sztártenor, Andrea Bocelli segítette tanácsadóként. A sorozatot Jan Maria Michelini rendezte, Francesco Arlanch, Mario Ruggeri, Luisa Cotta Ramosino és Lea Tafuri írta. A főszereplőt Maria Chiara Giannetta alakítja, a hazájában 2021-ben megjelent széria kirobbanó sikere rendkívüli népszerűséget hozott a színésznőnek. Az első évad 12 epizódból áll.

Blanca – április 15-től hétfőnként 22:55-től a Dunán

 

Ajánljuk még