Aktuális

Elcsukló hangon kért segítséget a bátor anyuka, három hónapos babája életét mentette meg a mentésirányító segítségével

Ferenc pápa: A béke ajándéka érje el a háború, az éhínség és az elnyomás által kimerített embereket

| Szerző: hirado.hu
A béke ajándéka érje el a háború, az éhínség és az elnyomás által kimerített embereket – erről beszélt Ferenc pápa a húsvéti Mária-ima előtt, amelyet zarándokokkal közösen mondott el délben a vatikáni Szent Péter téren. A katolikus egyházfő hangsúlyozta: Jézus feltámadása megváltoztatja életünket, mert ez az élet győzelme a halál felett, és a reményé a csüggedés felett. A pápa arra kérte a híveket, hogy ne adják fel húsvét örömét és köszönetet mondott ünnepi köszöntőikért.

„Őszintén köszönöm mindazoknak, akik különböző módon küldték el nekem a szeretet és az ima üzeneteit. A feltámadt Úr békéjének ajándéka jusson el ezekhez az emberekhez, családokhoz, közösségekhez. És jusson el a békének ez az ajándéka oda, ahol a legnagyobb szükség van rá: a háború, az éhség, az elnyomás minden formájától kimerült emberekhez” – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Ferenc pápa Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádságot mond a vatikáni dolgozószobájának a Szent Péter térre néző ablakából húsvéthétfőn, 2024. április 1-jén. (MTI/EPA/Vatikáni Média)

Ajánljuk még