Aktuális

Harminchárman lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

Most vagy soha: hatalmas sikere van a filmnek Erdélyben

| Szerző: hirado.hu
Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön is vetítik az 1848-as forradalomról szóló filmet, amelyet a marosvásárhelyi vetítés után a nézők meg is tapsoltak. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán megosztott videójában azt mondta: épp ideje volt egy ilyen ikonikus témához nyúlni, a filmet pedig mindenkinek ajánlja.

Marosvásárhelyen is töretlenül népszerű a Most vagy soha. Az erdélyi mozikban rekordnézettséget ért el Lóth Balázs, Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Márk filmje – hangzott el az M1 Híradójában.

A Most vagy soha nézői

a márciusi ifjak 24 órájába csöppennek bele,

amikor 1848. március 14-én összeírják a 12 pontot és megkapják a hírt, hogy Bécsben is kitört a forradalom. A film forradalmi lendülete a mai fiatalokra is hatást gyakorol.

A filmet rendkívüli történelmi alapossággal dolgozták ki, azonban van egy fikciós szál is: az osztrák elnyomók azzal a feladattal bíznak meg egy titkosügynököt, hogy állítsa meg a felkelést.

Kapcsolódó tartalom

A Most vagy Soha az erdélyi mozikban megelőzte a Semmelweis című magyar film nézettségét is. De a Romániában megtekinthető összes film rangsorában is előkelő helyen áll, nyitóhétvégéjén a harmadik legnézettebb film lett. Bemutatása után két héttel, a határon túli jegyeladásokkal együtt a Most vagy Soha mostanra elérhette a 150 ezres nézőszámot. A hazai mozikban már a nyitó hétvégén több mint 75 ezren voltak kíváncsiak a legújabb magyar filmre.

Orbán Viktor miniszterelnök is ajánlja a filmet a közösségi oldalára feltöltött videójában. A kormányfő azt mondta: épp ideje volt egy ilyen ikonikus témához nyúlni.

Ajánljuk még