Aktuális

Tízezrek akarják látni Szoboszlaiékat: elkezdődött a jegyértékesítés, de több órás sorbanállás várhat a szurkolókra

Főgonoszt alakít a Petőfi-filmben Lukács Sándor

| Szerző: hirado.hu
A bemutató előtt álló akciódús, romantikus kalandfilm, a Most vagy soha! 1848. március 15-e eseményeit jeleníti meg. Egyik főszereplője, Lukács Sándor színművész a Duna Almárium című műsorában árult el részleteket a filmről.

Ignaz von Lederer báró szerepét ölti magára Lukács Sándor a március 14-től látható Most vagy soha! című filmben. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Duna délutáni magazinműsorában néhány kulisszatitkot mesélt karakteréről, aki az 1848–49-es forradalom és szabadságharc fő antagonistája volt.

„Váratlanul ért a felkérés, mert korábban főként tévéfilmekben szerepeltem. A történet főgonoszát, Metternich kancellár jobbkezét alakítom. Ignaz von Lederer egy tapasztalt, nyugdíjazását tervező császári-királyi tábornagy, aki szerette volna, ha utolsó éveit nyugalomban tölti, ehelyett kitört a forradalom” – kezdte Lukács Sándor érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A színművész elmondta, élvezte a forgatásokat, mivel azok mindig professzionálisan, nagy odafigyeléssel valósultak meg.

Kapcsolódó tartalom

„Úgy éreztem magam, mint egy angol kosztümös film szereplője, a jelmezemet Spanyolországban készítették. Lederer báró egy gyönyörű Andrássy úti bérpalotában élt, de nemcsak ezt, hanem az akkori Budapestet is látványosan és korhűen jelenítették meg a szakemberek. Tudjuk, hogy a forradalom és a szabadságharc kitörésekor nagy esőzések voltak, ezért sok dolga akadt az esőgépnek” – tette hozzá a Most vagy soha! című film kulcsfigurája. A mozik március 14-től vetítik a Petőfi Sándor és a márciusi ifjak hazafias hőstetteit bemutató látványos történelmi kalandfilmet, a jegyelővétel már elkezdődött.

Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Fotó: MTVA/Csöndör Kinga

Ajánljuk még