Aktuális

Még a kerék is kitört: autó ütközött kamionnal Biatorbágynál

Juhász Árpád nyugdíjasként is aktív

| Szerző: hirado.hu
A hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakja, Juhász Árpád geológus a közelmúltban életműdíjat kapott, ám pályáját még közel sem tekinti lezártnak. A Duna Almárium című műsorában legújabb munkáiról mesélt.

Az indiánok Kóborló farkasnak, a szuahéliek Babunak nevezték el, míg Magyarországon a legtöbben a geológia elsőszámú szakértőjét Árpi bácsinak szólítják. Juhász Árpád geológus professzor egy tudományos intézetnek sem volt szóvivője, a közelmúltban mégis életműdíjjal ismerték el a 18. Szóvivő Bálon.

„Meglepett az elismerés, mert nem vagyok hagyományos értelemben vett szóvivő, mint Győrfi Pál vagy Hanga Zoltán. De sokan ismernek azáltal, hogy általában engem hívtak be a tévébe, ha például kitört egy vulkán vagy más geológiai esemény történt”

– kezdte a Duna délutáni magazinműsorában Juhász Árpád.

Több évtizedes, expedíciókban gazdag életpályája során csaknem a felét látta a Föld országainak, de hiányérzete csak amiatt van, hogy az Antarktiszra 100 dollár híján nem jutott el. Mint mondja, e megvalósulatlan álommal meg kell tanulnia együtt élnie, mert a kora miatt már nem utazna el olyan messzire.

Kapcsolódó tartalom

„Nekem az időhiány állandó ellenségem. Bár nyugdíjas korú vagyok, a mai napig sokat dolgozom. Karitatív módon különböző filmek, műsorok feliratozásáért felelek. Dolgozom könyveken is, köztük a világ különböző tájainak gyermekeit bemutató köteten”

– tette hozzá az Almárium vendégeként a természettudós. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán.

Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15 órától a Dunán.

Ajánljuk még