Baleset

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó, több kilométeres a torlódás az autópályán

Többször találtak gyanús anyajegyeket Nagy Adrinál

| Szerző: hirado.hu
Bőrtípusa miatt gyakran jár szűrővizsgálatra Nagy Adri. Az énekesről több anyajegyet el is távolítottak már. A Ridikül vendégeként beszélt saját tapasztalatairól, azzal a céllal, hogy mások figyelmét is felhívja e gyakori és agresszív daganatos megbetegedés megelőzésének fontosságra.

Rendkívül nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre Nagy Adri, hiszen esetében is többször találtak már melanoma gyanús anyajegyet. „Folyamatosan járok anyajegyszűrésre, ahol azt is megtudtam, hogy bőröm típusa miatt magas rizikófaktorba tartozom. Már hét anyajegyet távolítottak el rólam. Ezek megelőző műtétek voltak, szerencsére a szövettan nem mutatott kóros elváltozást. De volt köztük olyan, amelyből valószínűleg lehetett volna melanoma, ha nem kezelem körültekintően és nem figyelek magamra” – mesélte a Ridikülben.

Kapcsolódó tartalom

Az énekesnő fél- és egyévente biztosan eljár szűrésre, de olyan is volt, hogy féléven belül ment el, mert nyugtalanította egy elváltozás. Az orvosi szakvélemény igazat adott neki, és el is távolították a szóban forgó anyajegyet. Fontosnak tartja, hogy felhívja az emberek, főként a fiatalok figyelmét erre a betegségre és a megelőzés fontosságára. Tapasztalatait rendszeresen megosztja közösségi oldalán. Egy ismerőse az ő hatására fordult orvoshoz, és bár esetében komoly volt a baj, végül jól végződött az esete.

A melanoma a bőrrák leggyakoribb és igen agresszív fajtája. Megelőzéséről, kialakulásáról és kezeléséről a Ridikül adásának vendégei – Némethné Kulisics Adél, a Stop Melanoma Alapítvány elnöke, Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus és Ulbert Attila, az ELTE volt kutatója – sok hasznos információval szolgáltak a nézőknek. A teljes adás a Ridikül Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Ridikül – hétköznap 16 órától a Dunán.

Kiemelt kép: Ridikül/Tőke Béla

Ajánljuk még