Baleset

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Zalaegerszegen

Negyven előadó zengi Hobo slágereit A Dal 2024 első élő show-jában

| Szerző: hirado.hu
Hagyományosan közös dallal veszi kezdetét a közmédia nemzeti dalválasztója. A Dal 2024 versenyzői Földes László „Hobo” életműve előtt tisztelegve, az idei Petőfi Zenei Díj életműdíjas előadóművészének legnépszerűbb dalaiból válogatva, medley-vel (dalcsokorral) készülnek a Duna nézőinek.

A szombat este kezdődő showműsort – a múlt szombati rangos könnyűzenei díj átadójához kapcsolódva – Földes László „Hobo” medley (dalcsokor) nyitja meg.

A Dal 2024 előadói és zenekarai a Kossuth-díjas énekes, dalszövegíró munkásságát egy unikális dalösszeállítással ünneplik.

Kapcsolódó tartalom

A nyitány után elhangzik az előválogatóból az élő show-ba bejutott, első 10 versenydal. Könnyed hangulatú, romantikus, aktuális témákat feldolgozó, mély üzenetű dalok egyaránt versenybe szállnak. Az új és visszatérő versenyzők pop, rock, elektronikus műfajú szerzeményekkel, lírai produkciókkal és folk zenével állnak színpadra.

Az első válogató versenydalai:

Andalgó – Vigyen a szél

EVERFLASH – Nyisd ki a szemed!

Fekete Mátyás – Látom már

Jósa Tamás – Két szív

Kocsis Tibor – Egy életen át

Magidom – Esendő halandó

MYRA MONOKA – Így Alakult

Name Project – Nekem

Sugarloaf – Nászinduló

Szinnyai Dóri – Igennel felel

Kapcsolódó tartalom

A nézők a korábbi évadokhoz képest nagyobb szerepet kapnak a szombaton kezdődő, heteken át tartó dalverseny válogatóiban. A produkciókat az élő show alatt SMS-ben pontozhatják a nézők, ezáltal négy versenydal sorsáról dönthetnek. További egy elődöntőbe jutó dalról a televíziós zsűri, Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter határoz.

A Dal 2024 – február 10-től szombatonként 19:35-kor a Dunán, ismétlés vasárnaponként 10:30-kor a Duna World csatornán.

Kiemelt kép: Földes László „Hobo” (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Ajánljuk még