Baleset

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Zalaegerszegen

Páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Horesnyi Balázs díszletével és Madarász „Madár” János visual tervével, páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon – tájékoztatta Kertész Lilla, a fesztivál sajtóreferense pénteken az MTI-t

Július 26-án debütál Michael Kunze és Sylvester Lévay nagy sikerű musicalje, a Rebecca, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Öt estén át láthatja majd a közönség a különleges, misztikus hangulatú előadást Béres Attila rendezésében.

Daphne du Maurier magyarul A Manderley-ház asszonya címen megjelent regénye szolgáltatja a darab alapját, amelyet Magyarországon másodszor, szabad téren pedig első alkalommal visznek színre.

A főbb szerepekben egyebek mellett Gubik Petrát, Janza Katát, Gallusz Nikolettet, Dolhai Attilát és Szaszák Zsoltot láthatja a közönség.

A készülő produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, aki korábban olyan produkciókért felelt a fesztivál színpadán, mint a 2010-es Carmen, a 2011-es Valahol Európában, vagy a 2017-es Vízkereszt, vagy amit akartok.

Tervei alapján egy egyszerű felépítésű, de újszerű megoldásokkal mozgalmassá tett díszlet idézi majd meg a gótikus horror elemeivel is meghintett, szerelmi történetbe ágyazott pszichothriller cselekményét, amelyben jelentős szerep jut egyes, szimbolikus erővel bíró helyszíneknek – írták.

Béres Attila rendező azt mondta,

a Szegedi Szabadtéri Játékokat jellemző grandiózusság erős vizuális gesztusok alkalmazására szólítja az alkotókat, míg a színpadra vitt történet krimiszerűsége, a valóság talaján nyugvó cselekménye egyfajta realizmust is megkövetel.

A Dóm téren így a két háború közti úri világ valósághűen megjelenített színhelyei – az elegáns, art deco szálloda Monte Carlóban, a rejtély megfejtését hordozó tengerparti csónakház, az évszázados Manderley-ház egyszerre kongóan üres mégis fojtogató terei – korhű patinával, de a modern szem számára is izgalmas filmszerűséggel kelnek majd életre. A ködös Albion hangulatát és a cselekmény sötét mozzanatait hangsúlyozó világításterv megkomponálására ezúttal a rendező vállalkozott.

A hitchcocki atmoszférát is felidéző képiség változó részleteinek, a belső tereket körülölelő, zord külvilágnak megteremtéséért Madarász „Madár” János visualtervező mintegy 200 négyzetméternyi ledfalakon megjelenő animációi, hátterei felelnek majd – írták a szervezők.

Kiemelt kép: Giuseppe Verdi La Traviata című operájának próbája a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri Színpadán 2022. július 27-én. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ajánljuk még