Aktuális

Vlagyimir Putyin szerint az ukrajnai háború néhány héten belül lezárható lenne

Ingyenes koncerteket ad általános iskolásoknak a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

| Szerző: hirado.hu
Az elmúlt évtizedek hagyományai nyomán idén is ifjúsági koncertekkel várja fiatal hallgatóságát a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME). Február közepén a Magyar Rádió Énekkara és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara négy napon összesen tíz ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött hangversenyt ad.

Február 12-16. között, öt napon tíz ingyenes koncertet ad az MRME általános iskolák első sorban felső tagozatos diákjainak. A Magyar Rádió Énekkara egy ősbemutatóval várja a fiatal hallgatóságot:

Beischer-Matyó Tamás A rózsát nevető királykisasszony című műve hangzik el, Pad Zoltán vezényletével.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara egy könnyen befogadható, gyerekek számára is jól érthető műsorral készül. Az érdeklődő osztályok Debussy Kis szvitjének 2. tételét, Bizet Gyermekjátékok szvitjét és Ravel Lúdanyó meséi című művét hallgathatják meg.

A zenekart Hontvári Gábor karmester vezényli. Az énekkar teljesen új oldaláról mutatkozik be, hiszen az éneklésen túl ütőhangszereken és szárnykürtön is játszanak a tagok.

„A kórus, hűen eddigi teljesítményéhez, most is sikerrel vette ezt a kihívást, jó volt látni a próbák során, hogy milyen innovatív módon dolgoznak az anyaggal. Teszik mindezt úgy, hogy olykor 10-12 szólamban énekelnek, és a kezükben ott vannak az ütőhangszerek. Nagyon bízom benne, hogy ifjú közönségünk tátott szájjal hallgatja majd az előadást, amelybe egy ponton – Pad Zoltán vezető karnagy kérésének megfelelően – énekkel is be tudnak kapcsolódni”

– fogalmazott Mechler Anna, a zenés mesejáték szövegkönyvírója.

A kórus-előadások február 12-én és 13-án a Magyar Rádió egykori épületében, a Bródy Sándor utcai 6-os stúdióban lesznek, február 14-én a Magyar Zene Házában, a Városligetben. A zenekari előadások február 15-én, a Magyar Zene Házában, február 16-án, a Bródy Sándor utcai 6-os stúdióban lesznek.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A zenekari hangversenyek háziasszonya minden helyszínen Becze Szilvia a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője lesz, a koncertek pontos időpontjai és helyszínei a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek honlapján érhetőek el.

Ajánljuk még