Aktuális

Videón az elképesztő hajrá: négyes célfotó, egy hajszálon múlt az újabb magyar érem a vizes vb-n

Klasszikus zenei családi fesztivált rendez a Danubia Zenekar

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

A fesztiválon az idén először a koncertek, hangszerbemutatók mellett egy színházi produkciót is láthatnak a fesztiválozók, valamint két koncertet a siketek és nagyothallók számára akadálymentesít a zenekar – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Mint írták,

az egynapos fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, a fesztivál művészeti vezetője pedig Hámori Máté karmester, a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó, klasszikus zenei esemény. A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében – emelték ki a közleményben.

Kapcsolódó tartalom

A tájékoztató szerint a Danubia Zenekar ifjúsági előadásain ebben az évben Beethoven és Mozart zenéjével, valamint brácsára írt művekkel ismerkedhetnek kicsik és nagyok, de idén először egy hangjátékot, az Örkény Színház Csoda és Kósza előadását is megnézhetik a fesztiválra ellátogató családok.

A Kalandra Fül Fesztiválon a Beethoven-projekt keretében siketek és nagyothallók számára tesznek átélhetővé két koncertet rezgéstovábbító eszköz, ez esetben lufik segítségével, így a hallássérült gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a közös zenei kalandnak.

A fesztiválon kísérőprogramok is várják a zenekedvelőket: az Art Classic Harangegyüttes Harangoznak délre című koncertjén ismert népdalok, gyermekdalok és mesezenék csendülnek fel, amelyek harangzenei átiratait id. Lajhó Gyula, az együttes művészeti vezetője készítette, a Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán pedig játékos, kreatív gondolkodásra ösztönző, különböző képző- és iparművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők – áll a közleményben.

Ajánljuk még