Rendkívüli

Magyar siklóernyős halt meg Monacóban

A Tankcsapda frontembere gyerekkori példaképét ünnepelte

| Szerző: hirado.hu
A magyar kultúra és saját karrierje szempontjából egyaránt meghatározónak tartja Földes László Hobo életművének hatását Lukács László. A Tankcsapda frontembere nagy tisztelettel beszélt a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálán az idei díjazottról.

A több mint három évtizedes múltú, nagy hatású debreceni punk-rockzenekar, a Tankcsapda alapítója és frontembere is tisztelgett Földes László Hobo művészete előtt a hétvégi Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálán.

Kapcsolódó tartalom

Az eMeRTon-, Artisjus- és Petőfi Zenei Díjas Lukács László hamar megismerkedett a Hobo Blues Band eredeti zenei világával, és nagy hatást gyakorolt rá. Tizenhat éves korában találkozott először Hobóval egy debreceni koncerthez kapcsolódó dedikáláson – ezt az élményét a gálán is felidézte.

Lukács László (Fotó: MTI/Kovács tamás)

Már akkor tudtam, hogy azt szeretném csinálni, amit ő: rengeteg ember előtt állni a színpadon, és átadni a közönségnek, amit fontosnak tartok. Ösztönzően hatott rám kölyökkoromban. Sok évvel később pedig megtörtént a csoda: egy debreceni koncerten – ahol nézőként voltam – felhívott a színpadra, majd együtt adtuk elő a Torta című Hobo-alapművet. Ha lett volna bennem valaha is bizonytalanság, hogy mi leszek, ha nagy leszek, akkor az ott és akkor biztosan elmúlt volna” – idézte fel Lukács László a pályaválasztását meghatározó, régi emléket.

A zenész hozzátette, a Hobo Blues Band egyik későbbi albumán közreműködhetett vendégénekesként, ezzel az egyik legtitkosabb álma vált valóra. Lukács László beszéde után levonult a színpadról, gratulált az életműdíjasnak. Földes László megköszönte a hozzá intézett méltatást, majd azzal a gondolattal búcsúzott el a Tankcsapda frontemberétől: „Jól van, kölyök, ne hagyjátok abba!”

A Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála teljes műsora újranézhető a Médaklikken.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még