Rendkívüli

Magyar siklóernyős halt meg Monacóban

A legígéretesebb magyar dalokkal kezdődik A Dal 2024 élő show-ja

| Szerző: hirado.hu
A pénteki előválogatóból negyven dal jutott tovább hazánk egyetlen dalversenyének élő show-jába. Február 10-től négy szombat este a válogatókban tízesével mutatkozhatnak be a produkciók. A tét az elődöntőbe kerülés, amelyben a versenydalok crossover feldolgozásban hangoznak el. A dalválasztó első adásában pop, rock, lírai, folk és elektronikus zenék versenyeznek.

A Dal 2024 ítészei – Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter – az előválogatóban 40 dalra szűkítették a mezőnyt. „A dalt nemcsak a beküldött demófelvételen, hanem élőben is magas színvonalon kell eljátszaniuk” – emlékeztetett Ferenczi György, utalva arra, hogy a dalválasztóban az év dalának megtalálása a cél, és nemzetközi stúdióban való lemezkészítési lehetőség a fődíj. A műsor kizárólag a dalokról szól, azok szövegét, zenéjét és a kettő kapcsolatát nézi a zsűri.

@hirado.hu Kezdődik A Dal 2024 élő show-ja #foryou #foryourpage #hírek #hiradohu #adal2024 #dunatv #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A február 10-i első élő show-ban izgalmas összeállításában megtalálhatók a könnyed hangulatú, a romantikus, az aktuális témát feldolgozó, valamint a mély üzenetű dalok egyaránt. Az új és visszatérő versenyzők pop, rock, elektronikus műfajú dallal, lírai produkcióval, balladával és folk zenével állnak színpadra.

Az első válogató versenydalai:

Andalgó – Vigyen a szél

EVERFLASH – Nyisd ki a szemed!

Fekete Mátyás – Látom már

Jósa Tamás – Két szív

Kocsis Tibor – Egy életen át

Magidom – Esendő halandó

MYRA MONOKA – Így Alakult

Name Project – Nekem

Sugarloaf – Nászinduló

Szinnyai Dóri – Igennel felel

A válogatóból továbbjutó dalok az elődöntőben crossover feldolgozásban, míg a döntőben szimfonikus verzióban hangoznak el a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A fordulókban neves zenei szakemberek segítik az előadókat. A magyar dalok hét héten át tartó versenyében Rókusfalvy Lili és Fodor Imre, a Duna show-műsorainak házigazdái várják a nézőket.

A dalválasztó tétje minden eddiginél nagyobb. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2024” cím mellett egy teljes lemez elkészítésére nyer lehetőséget – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat – a berlini Hansa Studios-ban. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

A Dal 2024 – február 10-től szombatonként 19:35-kor a Dunán, ismétlés vasárnaponként a Duna World csatornán 10:30-kor.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: MTVA

Ajánljuk még