Aktuális

Kigyulladt egy ház, egy ember meghalt

Földes László Hobo kapta a nyolcadik Petőfi Zenei Díj Életműdíját

Átvette Földes László Hobo a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat. A Gálán, amely szombat este volt látható a Dunán, Hobo-dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel köszöntötték a Kossuth-díjas előadóművészt a zenei és a színházi élet kiválóságai. A díj átvétele után Hobo zenésztársainak és a közönségnek is köszönetet mondott az elismerésért.

Idén Földes László vagyis Hobo kapta a hazai könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését, a Petőfi Zenei Díj Életműdíját. Idén nyolcadik alkalommal adták át az elismerést, az eseményt a Dunán láthatták a nézők. Az előadóművészt Hobo-dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel köszöntötték.

@hirado.hu Földes László Hobo kapta a nyolcadik Petőfi Zenei Díj Életműdíját #foryou #foryourpage #hírek #hiradohu #PZD #Hobo #nekedbe #fyp ♬ original sound – hirado.hu

Lukács László, a Tankcsapda frontembere, korábbi díjazott azt mondta, Hobo munkásságára gyerekkora óta példaként tekint. „Volt szerencsém egy színpadon is állni Földes Lacival, ez egy beteljesült álom volt” – mondta.

Az előadóművész évtizedek óta meghatározó alakja a hazai könnyűzenei életnek, pályáján különféle műfajokban alkotott maradandót, beleértve a blues-, a rock- és a folkzenét. A díjazott február 13-án ünnepli 79. születésnapját.

Földes László Hobo énekel a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában. Idén az előadóművész vette át a hazai könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerését. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A kifejezetten erre az alkalomra készült feldolgozásokat többek között Takáts Tamás, Gubik Petra, Wolf Kati, Freddie, Szarka Tamás vagy éppen a Csík Zenekar adta elő. A díjat Német Alajos Lojzi, az Artisjus elnöke adta át.

Bármi is történt mindenkinek köze van ahhoz amit én itt ma megkaptam akikkel együtt játszottam akik elviseltek főleg a közönségnek akik megtartottak eltartottak és nem kellett beállnom sehova isten megáldjon mindenkit köszönöm” – mondta Hobo, aki a gálaműsor zárásaként fel is lépett zenekarával.

Kiemelt kép: Földes László Hobo előadóművész beszél, miután átvette a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2024. január 31-én. A háttérben Földes László Hobo zenész- valamint színházi pályatársai. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="10055038" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2024/02/D__AS20240131022-1-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még