Baleset

Elgázolt egy embert a vonat, meghosszabbodhat a menetidő

Egy játszótéri baleset miatt nem lett balettnövendék az Omega gitárosa

| Szerző: hirado.hu

Molnár György „Elefánt” zenei pályafutásáról és sikereiről, az Omega zenekarban végzett kimagasló munkájáról sokat lehet tudni. Az M2 Petőfi TV Magas és Mély című portréműsorában azonban részletesen mesélt gyerekkoráról és magánéletéről is.

Édesanyja balettmester volt, így a mozgás és a művészet is része volt korai éveinek, de végül a zene lett a hivatása Molnár Györgynek, az Omega zenekar gitáros dalszerzőjének. Az Elefánt becenéven ismertté vált zenész Takács-Koltay Anna műsorában, a Magas és Mélyben mesélt arról, hogyan teltek gyermekévei.

Kapcsolódó tartalom

„Gyönyörű, élményekben gazdag gyerekkorom volt. Egyik első emlékem, hogy édesanyám a fejébe vette, hogy megtanítja nekem az angolspárgát. Nem voltam hajlékony, potyogtak a könnyeim, de meglett” – mesélte az M2 Petőfi TV vendégeként a művész, hozzátéve, hogy egy játszótéri baleset meghiúsította a balettiskolás felvételijét, így végül artistaképzőbe került. Ebben az intézményben ismerte meg Somló Tamást, az LGT tagját, valamint későbbi zenésztársát, Horváth Károly „Charlie”-t. A zenei érzéke már ekkoriban megnyilvánult, csak meg kellett találni számára a megfelelő hangszert. Kezdetben trombitán játszott, de saját bevallása szerint egy épkézláb hangot nem tudott kiadni rajta, ezután adták a kezébe a gitárt, amivel később világra szóló dalokat alkotott az Omega tagjaként. Több évtizednyi közös zenélés után a koronavírus-járvány előtt arra készült, az utolsó nagykoncertjük után elhagyja a zenekart, ám az élet közbeszólt.

„Abban hiszek, hogy a csúcson kell abbahagyni. Szerettem volna megmaradni olyannak az emberek szívében, amilyen a legjobb formámban voltam. Kilépésre végül nem került sor, mert sorban veszteségek értek bennünket. Velük az Omega is megszűnt létezni” – utalt zenésztársai, az énekes, Kóbor János Mecky, a billentyűs, Benkő László és a basszusgitáros, Mihályi Tamás váratlan halálára. A teljes beszélgetés újranézhető a Magas és Mély Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Kapcsolódó tartalom

Magas és Mély – péntek esténként 20:40-től az M2 Petőfi TV-n, ismétlés szombaton 20:10-kor és szerdán 23:05-kor.

(A kiemelt kép forrása: MTVA)

Ajánljuk még