Videó

Jósoltak a szegedi medvék, kiderült, mikor jön a tavasz

A párválasztás útvesztőiben kalauzol az új magyar romantikus film

A Dunán látható először a Megafilm Service Herczeg Ferenc műveit feldolgozó trilógiájának következő darabja, A fehér páva című regényből készült Majdnem menyasszony. A játékfilm a Házasság hetén mutatkozik be a közönségnek, Pacskovszky József rendezésében. Az alkotó az M5 Librettó című műsorában osztott meg néhány kulisszatitkot a filmről.

A világháború előtti otthonos, hosszú távra berendezkedett életet mutatja be egy eladó sorba került lány történetén keresztül a Majdnem menyasszony című új magyar játékfilm. A cselekmény középpontjában a párválasztás és a családdá válás ma is aktuális kérdése van. A választás joga akkoriban a családfőnél volt, ugyanakkor az ifjú szerelmes szívek sokszor nem azért dobogtak igazán, akit az édesapa kijelölt a házasságra. A Balázs Béla-díjas rendező, Pacskovszky József új filmjének hősnője ugyanezzel a nehéz döntéssel szembesül: választania kell, hogy családjára vagy érzéseire hallgat.

„Marika története azt példázza, hogy ahogyan ma, úgy a korábbi időkben is, a párválasztás mindig is teli volt útvesztőkkel. A film arra tanít, hogy kényszerből nem érdemes döntést hozni. A társadalmi és családi elvárásoknak való megfelelés nem tehet olyan boldoggá, mint az, amikor egy ember a szívére hallgat” – hangsúlyozta a filmrendező az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként. Hozzátette, hosszú és bonyolult folyamat volt, mire megtalálták Kelemen Hannát a főszerepre. „Olyan lányt kerestünk, aki alapvetően naiv benyomást kelt, ugyanakkor tud önérzetes lenni. A filmből kiderül, hogy képes lesz-e vállalni a felelősséget az érzéseiért és a döntéséért” – folytatta Pacskovszky József.

A 90 perces tévéfilmet 22 nap alatt, 4 helyszínen, több mint 30 szereplővel és több mint 300 statiszta közreműködésével készítette a Megafilm Service a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A Don Juan kopaszodik és a Kék róka után Herczeg Ferenc író művének legújabb feldolgozását Majdnem menyasszony címmel a Házasság hetében mutatja be a közmédia.

Majdnem menyasszony – február 11-én 21 órától a Dunán, ismétlés február 13-án 21 órától az M5-ön.

Házasság hete – tematikus műsorok február 11. és 18. között egy héten át a közmédia csatornáin.

Ajánljuk még