Aktuális

Földrengés volt Ausztriában, Sopronban és Szombathelyen is érezhető volt

Generációk kiválóságai a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálán

Dalfeldolgozásokkal, versekkel és személyes történetekkel ünneplik Földes László „Hobo” művészetét február 3-án a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálán. A gálaműsorban a hazai könnyűzenei élet színe-java képviselteti magát, köztük Takáts Tamás és Szabó Előd, két nemzedék meghatározó rock- és blues előadója.  

Földes László „Hobo” művészetével, személyes és társadalmi üzeneteivel örökre letette kézjegyét a magyar kultúrában. A Hobo Blues Band alapítóját 2024-ben a Petőfi Zenei Díj Életműdíjával ismerik el, a díjátadó egy nagyszabású gálaműsor keretében valósul meg. A Kossuth-díjas zenész, dalszövegíró, költő legnépszerűbb művei hazánk elismert sztárelőadóitól hangoznak el. A kifejezetten erre az alkalomra készült feldolgozásokat Gubik Petra, Wolf Kati, Freddie, Szarka Tamás, a Csík Zenekar, a Sezlony, valamint Takáts Tamás és Szabó Előd adja elő.

„Földes Lászlóval atyai viszonyom van, csak nagy tisztelettel és szeretettel tudok róla beszélni. Hihetetlen termékeny alkotóművész. Komoly feladat értelmezni, és még annál is nehezebb előadni a dalait” – szögezte le Takáts Tamás az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.

„Gyerekkorom óta rock- és blues zenét hallgatok. Hobo Vadászat című albuma zenei Biblia volt nekünk Erdélyben, ezért nagy megtiszteltetés, hogy az ő tiszteletére készült gálán énekelhetek” – mondta az M2 Petőfi TV vendégeként Szabó Előd. A Dal 2023 győztes Titán zenekar frontembere hozzátette, ahogy a szászrégeni otthonából Budapestre tartott, útközben végig a gálára gyakorolt.

A Petőfi Zenei Díj Életműdíját A Dal 2024 egyik új zsűritagja, a Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró Németh Alajos Lojzi adja át Hobónak.

Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” – február 3-án 19:35-kor a Dunán.

Ajánljuk még