Rendkívüli

Egyre rosszabb állapotban van Alain Delon, gyámság alá helyezte egy francia bíróság

Sztárelőadók ünneplik az életműdíjas Hobót szombat este

Nagyszabású zenés gálaműsor keretében adják át Földes László Hobónak február 3-án a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat. A Kossuth-díjas előadóművész gazdag életművéből – mások mellett – Gubik Petra, Freddie, Szarka Tamás és a Csík Zenekar ad elő dalokat, továbbá a magyar könnyűzene meghatározó alakjai köszöntik a kitüntetettet.

A nemzetközi elismerésben részesült Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála február 3-án visszatér a képernyőre, idén Földes László Hobo művészete előtt tiszteleg a magyar könnyűzenei élet elismert előadóinak közreműködésével a közmédia. A műsorban többek között Gubik Petra, Freddie, a Ghymes együttes Kossuth-díjas alapítótagja, Szarka Tamás, valamint a Kossuth-díjas Csík Zenekar is fellép.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy élő munkakapcsolatunk lehet vele. Nagy hatással volt saját zenei fejlődésemre, minden lemeze megvan a gyűjteményemben” – jegyezte meg Szabó Attila, a Csík Zenekar prímása. Az együttes a Viharban születtem című dal széki átiratával ünnepli majd Hobót.

A Csináljuk a fesztivált! győztes dalának előadója az életműdíjas színpadi jelenlétét méltatta. „Nem tudsz másra figyelni, amikor Hobo a színpadon van. Nagy tisztelője vagyok, és bízom benne, hogy elnyeri a tetszését, amikor hallja majd tőlem a dalait. Több produkcióban is közreműködöm a gálán” – osztotta meg Freddie.

A gálaműsort személyes történetek és a pályatársak köszöntője teszi még egyedibbé. Egykori zenésztársa, Horváth Károly Charlie is készül a köszöntésre: „Együtt kezdtünk 1965-ben az Olympia zenekarban. Ahogy én hívom, Laci, vagy Hobicsek egy kultúrember: kiváló előadó, fantasztikus szövegírói tehetséggel”.

A magyar zenés színház ifjú tehetsége, Gubik Petra gyerekkora óta ismeri Hobo zenéjét, korábban szerepeltek már egy színpadon, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálán ismét találkozhatnak. A műsorban a Másik Magyarország című szerzeményt adja elő. „Lehetetlen máról holnapra megtanulni egy Hobo-dalt. Szorgalmasan készülök az előadására” – hangsúlyozta korábban az énekesnő.

A Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála díjazottja A Dal 2024 egyik új zsűritagjától, Németh Alajos Lojzitól veheti át a rangos elismerést. „A mai napig élvezettel hallgatom a lemezeit. Alkotóművészként, emberként is kiválónak tartom őt. Remek zenészekkel dolgozott együtt, minőségi munkát végzett” – emlékeztetett a Bikini Máté Péter-díjas zenésze.

Petőfi Zenei Díj Életmű Gála – Földes László „Hobo” – február 3-án 19:35-kor a Dunán.

Ajánljuk még