Rendkívüli

Friss hírek érkeztek Katalin hercegné állapotáról

Jön a budapesti székely bál, a jótékonyság is főszerepet kap

| Szerző: hirado.hu
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében február 3-án, szombaton kerül sor a Pesti Vigadóban a jótékonysági X. Budapesti Székely Bálra. Az esemény fővédnöke Kövér László házelnök.

A bál programja és a vacsora menüválasztása is a székely hagyományokra épít. A bál célja a székelyföldi magyarság és az anyaország kapcsolatának erősítése.

Az idei székely bál egyik fellépő művésze Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó, akinek vidám farsangi műsora nem fogja nélkülözni a tőle megszokott, ízes, székely humort, történeteket.

A további fellépők között találjuk Sasvári Sándor kétszeres EMeRTon-díjas, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színművészt, énekest. Illetve fellép a magyar rockzene egyik legnagyobb hangja, meghatározó személyisége, Varga Miklós is. Több mint 150 hanghordozón énekelt, filmekben, rockoperákban bizonyította tehetségét. Európa című, saját szerzeményű dala évekig vezette a slágerlistát.

Érkezik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is

Nemzeti örökség világszínvonalon – ez a mottója a X. Budapesti Székely Bálon fellépő, Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttesének, a Magyar Nemzeti Táncegyüttesnek. A társulat neve pontosan kifejezi az együttes küldetését és egyben kötelezettségét is; azt a felelősségteljes és professzionális munkát, amelyet a magyar folklór megismertetéséért, népszerűsítéséért és művészi rangra emeléséért végez.

A bál jegyértékesítéséből befolyt összeggel a szervezők Kárpátalját támogatják.

További részleteket itt talál.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még