Fontos

Beismerő vallomást tett az újpesti halálos balesetet okozó férfi

Gubik Petra mély üzenetet ad át Hobo dalával a Petőfi Zenei Díj Életmű Gálán

| Szerző: hirado.hu
Egy 1989-es Hobo Blues Band-dalt ad elő Gubik Petra a Petőfi Zenei Díj Életmű Gálán. A Földes László „Hobót” ünneplő műsorban elhangzó szerzemény a rendszerváltás előtti kilátástalanságról szól, amikor egy egész nemzet lemondott róla, hogy létezhet egy Másik Magyarország. A produkcióról a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában beszélt az énekesnő.

Kislányként találkozott először Földes László „Hobo” zenéjével Gubik Petra: édesapja bakelitlemez-gyűjteményében talált rá a Vadászat című albumra. Az idén negyven éves korongot sokat hallgatták együtt. Akkor még nem sejtette, hogy 2010-ben a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagjaként egy színpadon állhat majd a Kossuth-díjas előadóművésszel a Circus Hungaricus című darabban. Ahogy váratlanul érte az is, hogy 2024-ben a Petőfi Zenei Díjátadó Életmű Gálájának egyik fellépőjeként ismét keresztezi egymást az útjuk.

„Hobo egy kifejezetten szuggesztív előadó, aki szövegeiben merész és úttörő. Eszméletlen munkát végzett, amiért csak hálásak lehetünk. A Petőfi Zenei Díjátadót évek óta követem, a fellépők sorába kerülni szerintem rangot jelent. Örömmel tölt el, hogy idén felkértek, így előadóként részt vehetek a díjazott megünneplésében” – kezdte Gubik Petra a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában. Az énekes a beszélgetésben azt is megosztotta, melyik Hobo-szerzeménnyel áll majd színpadra.

Kapcsolódó tartalom

„Lehetetlen máról holnapra megtanulni egy Hobo-dalt. A gálaműsorban a Másik Magyarországot éneklem majd el, ami egy monológ mély mondanivalóval. Szorgalmasan készülök az előadására. Rendkívül aktuális az üzenete, ezért bízom benne, hogy sokakat elgondolkodtat majd” – tette hozzá az énekesnő.

A tavalyi Adamis Annát ünneplő Petőfi Zenei Díj Életmű Gála a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon. A Duna az elismeréshez méltó nagyszabású produkcióval tiszteleg Földes László „Hobo” művészete előtt hazánk elismert előadóművészeinek közreműködésével.

Petőfi Zenei Díj Életmű Gála – Földes László „Hobo” – február 3-án 19:35-kor a Dunán.

Kiemelet kép: MTVA/Csöndör Kinga

Ajánljuk még