Időjárás

Egy ideig a napsütésé lesz a főszerep, aztán jön a drámai fordulat – térképen mutatjuk, mi várható

„Mi leszel, ha nagy leszel?” címmel hirdettek rajz- és festőpályázatot

| Szerző: hirado.hu
Az idei évben a „Mi leszel, ha nagy leszel?” témakörben várja a pályaműveket az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány. Baán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatója zsűritagként segíti a pályázat lebonyolítását.

Az Alkoss Szabadon művészeti pályázat 2022-ben indult útjára, 2023-ban pedig már az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány keretein belül került meghirdetésre.

Az alapítvány 8-20 év közötti fiatalok számára évente rajz- és festőpályázatot hirdet

egy adott tematikában, két korcsoportban (8-13 évesek és 14-20 évesek részére). Mindkét korcsoportban az első 5 helyezett értékes díjazásban részesül, az ő alkotásaik elárverezésre kerülnek, és a befolyt összegből

az alapítvány hátrányos helyzetű településeken lévő óvodákat támogat

fejlesztő eszközök, játékok és egyéb felszerelések beszerzésével.

2022-ben a „Felhőtlen gyerekkor” témakörben közel 500, míg 2023-ban „Szárnyalj szabadon” tematikában már több mint 1200 pályamű érkezett négy országból. A tavalyi évben benyújtott alkotások aukciója révén mintegy 3 millió Ft összegben jutott támogatás 10 óvoda számára. 2024. évi céljuk, hogy a digitális világból rövidebb-hosszabb időre kiszakadva az eddiginél is több tehetséges fiatalt inspiráljanak a kétkezi alkotásra. Az idei évben

„Mi leszel, ha nagy leszel?” témakörben várják a pályaműveket.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy programunk egy szimpla rajzpályázat keretein túlmutatva részt vállaljon a tehetségek felkutatásában, teret biztosítson a fiataloknak művészetük bemutatására és az alkotás erejével egyúttal jótékony célokat is szolgáljunk” – olvasható az alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Kiemelték, hogy a pályázat ökoszisztémájának erősítése érdekében idén a médiakampány részét képező tartalmak előállításához egyetemi hallgatókat kérnek fel, hosszútávú terveik között szerepel a díjazottak művészeti életútjának nyomon követése, hogy tehetséges fiatalok ösztönözzék a jövő ígéretes tehetségeit.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy dr. Baán László főigazgató úr elfogadta felkérésünket és zsűritagként segíti a pályázat lebonyolítását, továbbá lehetőséget biztosít arra, hogy az indító sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Galériában tartsuk meg” – hangsúlyozták közleményükben.

Az ünnepélyes díjátadóra 2024. május 4-én a Budapest Parkban, a Bagossy Brothers Company koncertjén kerül sor.

Az eredményhirdetés után a nyári hónapokban budapesti és vidéki, esetlegesen határon túli kiállítások keretében szeretnék bemutatni a kiemelkedő alkotásokat, melyet követően az ősz folyamán kerül sor a díjazott pályaművek árverésére.

Kiemelt kép forrása: alkossszabadon.com

Ajánljuk még