Időjárás

Kettészakad az ország, a feje tetejére áll az időjárás – térképen mutatjuk, mi várható

Új szerepben láthatják a Virtuózok magyar felfedezettjét

| Szerző: hirado.hu
A magyar Virtuózok-széria egyik legsikeresebb győztese, Boros Misi. A zongoristát tíz évvel ezelőtt a közönség és a zsűri is szívébe zárta. Az azóta nemzetközileg elismert ifjú művész, kilépve hangszere mögül műsorvezetőként látható a Virtuózok V4+ idei évadának nemzetközi döntőjében. Az M5 műsorában új feladatáról és energikusságának titkáról beszélt.

Öt ország hat klasszikus zenei tehetsége lépett fel a Virtuózok V4+ nemzetközi döntőjének első részében pénteken este. A magyar elődöntőből továbbjutott hazánk három virtuózából kettővel – a zongorista Balogh Ádámmal és a műsor 2014-es első évadának abszolút győztesével, a klarinétos Lugosi Dániel Alival – már találkozhattak a nézők. A döntő pénteken 20:45-től látható második részében pedig Abouzahra Mariam is színpadra lép a nemzetközi zsűri előtt.

Kapcsolódó tartalom

A Virtuózok V4+ negyedik nemzetközi évadának döntőjében egy korábbi versenyző, Boros Misi is visszatért. A magyar Virtuózok-széria egyik legsikeresebb győztese, a zongorista tehetség műsorvezetőként a backstage-ben beszélget Bátor Anna opera nagykövet társaságában a versenyzőkkel, családtagjaikkal, valamint felkészítőikkel.

„Csodálatos dolog, hogy műsorvezető lehetek. Ez is ugyanolyan közlési forma, mint amikor egy Bach-művet játszom” fogalmazott új szerepéről Boros Misi az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában. Hozzátette, hogy energikusságának kulcsa az a 88 billentyű, amelyhez leül és kitárul a világ. Boros Misi stílusosan Robert Schumann német zeneszerző egy művének részletével sok sikert is kívánt a Virtuózok V4+ versenyzőinek.

Kapcsolódó tartalom

A klasszikus zenei tehetségkutató pénteki adásában is találkozhatnak a nézők Boros Misivel, a nemzetközi döntő második része 20:45-kor kezdődik a Dunán. Ekkor derül ki, hogy a klasszikus zene jövőjét jelentő fiatalok közül kik lesznek az országonkénti győztesek.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 műsorán.

Virtuózok V4+ nemzetközi döntő – második rész pénteken 20:45-től a Dunán.

Ajánljuk még