Baleset

Kigyulladt egy társasház – egy ember meghalt

Tematikus hetet tart az M5 a magyar kultúra napja alkalmából

| Szerző: hirado.hu
A közmédia kulturális csatornája január 22-től minden nap a magyar kultúrát ünnepli. A műsorkínálat kiemelt programja a nemzeti értékek előtt tisztelgő Múlt és jövendő című ötrészes kisfilm-sorozat.

Saját gyártású kulturális sorozatot készített az M5 a magyar kultúra napja alkalmából. A Múlt és jövendő első epizódja január 22-én 18:55-től látható a csatornán, a hét többi napján azonos időpontban kezdődnek a további részek. Az összeállítások különböző műfaji aspektusokból tekintik át nemzeti kultúránk születésének és fénykorának időszakát, beleértve nemzeti énekünk, a Himnusz keletkezési körülményeit, amelynek végső állapotához a magyar kultúra napját kötjük. A kisfilmekben szakértők segítik értelmezést, köztük a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai. A sorozat részeit a Duna World megismétli.

A kulturális csatorna az újdonság mellett gazdag műsorkínálattal készül nézőinek egész héten. A magyar kultúra hete programsorozat keretében a csatorna állandó műsorai, a hétköznap esténként látható Librettó, az Ön is tudja, valamint az Ez itt a kérdés is tematikus adással készül. Az M5 História január 27-i adása Klebelsberg Kuno és Hóman Bálint munkásságát vizsgálja, Kultúrfölény és nemzetnevelés – A Horthy-korszak kultúrpolitikája címmel.

A Hon a hazában – a magyar kultúra hete műsor minden hétköznap jelentkezik. A magyar irodalom legszebb költeményei – mások mellett Radnóti Miklós, Juhász Gyula, József Attila és Petőfi Sándor – hangzanak el változó időpontokban a Vers mindenkinek című műsorban hazánk elismert színművészeitől.

A közmédia valamennyi televíziós adója, így az M5 kulturális csatorna is tematikus filmkínálattal ünnepli a magyar kultúrát, a részletes ajánló elérhető a Médiaklikken.

A magyar kultúra hete – tematikus műsorkínálat január 22. és 28. között az M5-ön.

 

Ajánljuk még