Aktuális

Egy szántóföldön hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülő Budapesten

Európa legszebb karácsonyi koncertjei a Bartók Rádión

| Szerző: hirado.hu
Nemzetközi karácsonyi koncert-körkapcsolás részese lesz a Bartók Rádió december 17-én. A közmédia klasszikus zenei rádióadója szombaton maratoni műsorfolyamban, tizenkét órán át az EBU karácsonyi zenei napjának szenteli adását.

A Bartók Rádió évek óta részt vesz az EBU ünnepi műsorfolyamában. December 17-én maratoni, tizenkét órás műsorfolyammal várja a hallgatókat. Az ezen a napon sugárzott koncertek közül minden harmadik magyar lesz, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek előadásában.

Johann Sebastian Bach kantátái egy 2008-as felvételről lesznek hallhatók, elhangzik Tóth Péter Karácsonyi kantátája és Vajda János Karácsonyi concertója egy 2016-os koncertet felidézve. A nap végén Johann Sebastian Bach Karácsonyi oratóriumának első három részét közvetítik a koppenhágai Szentháromság templomból, valamint hallható lesz az új-zélandi Voices Kamarakórus hangversenye is.

Kapcsolódó tartalom

Az EBU (European Broadcasting Union – Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) által életre hívott Eurorádió adventi hangversenysorozata idén is sokszínű programot kínál, amely hangulata miatt mégis összecseng és évről évre csodás élményt kínál az érdeklődőknek. 1995 óta a szövetség egyik legnépszerűbb kezdeményezése. Vonzereje abban rejlik, hogy változatos klasszikus zenei műveket kínál: a hagyományos énekektől a barokk szakrális zenéig és a kortárs a cappella művekig terjed, továbbá az EBU rádiós szervezetei élő vagy felvett zenei hangversenyeivel járul hozzá a karácsonyi hangolódáshoz.

EBU Christmas Music Day – december 17-én 12:05-től 23:55-ig a Bartók Rádióban.

Kiemelt kép: MTVA

Ajánljuk még