Aktuális

Újraindul a forgalom ezen a vasúti fővonalon

Kautzky Armandnak a Családfamesék választ adott egy fontos kérdésre

| Szerző: hirado.hu
A Duna Wacha Imre-díjas műsorvezetője meglepő tényeket és érdekességeket fedezett fel felmenői életéről az M5 kulturális csatorna családtörténeti műsorában. A Librettó vendégeként megosztotta felismerését, hogy a Családfameséknek köszönhetően jött rá, miért érez olyan mély szeretetet a kertművelés és növények iránt.

Milyen titkokat rejt a levéltár? Hogyan zajlik egy családfakutatás? A közmédia családtörténeti sorozata betekintést kínál a családfakutatás módszereibe és a benne rejlő lehetőségekbe. Az epizódokban bemutatott kutatási módszerek és eszközök hasznosak lehetnek mindazok számára, akik elindulnának származásuk feltérképezésének útján.

A műsor a Magyar Nemzeti Levéltárral együttműködve izgalmas történeteken keresztül mutatja be olyan ismert személyiségek családfáját, mint Reviczky Gábor, Pindroch Csaba vagy Benkő Péter.

A Családfamesék felkutatta a Jászai Mari-díjas színművész őseit. A Duna Almárium és Agytorna című műsorának házigazdája a rokoni szálakat fejtegetve sok érdekességet tudhatott meg, például azt, hogy felmenői között található egy uradalmi kertész is.

Arra ad magyarázatot, hogy mi ez az elképesztő vonzódásom a kerthez és a növényekhez. Imádok a kertben időzni, eddig nem tudtam az okát, de most már értem, miért”– mondta Kautzky Armand a Librettóban.

Kapcsolódó tartalom

A Családfamesék kapcsán kiemelte, hogy bár a dédszülőkig sok mindent tudott felmenőiről, a műsornak köszönhetően 200-300 évig visszamenőleg ismerte meg családja történetét. „Alapvetően előre néző ember vagyok, de tudom, időnként hátra is kell pillantani, mert az erőt ad. Egy ilyen momentum volt, amikor megismerhettem családom eredetét”.

A Családfamesék epizódja újranézhetők a Médiaklikken.

Librettó – hétköznap 18 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.

Ajánljuk még