Aktuális

Vlagyimir Putyin bejelentette indulását a 2024-es oroszországi elnökválasztáson

Százakat „ihletett meg” A Dal 2024 nemzetközi fődíja

| Szerző: hirado.hu

A Dal ismét megmozdította a hazai zenei világot: több százan jelentkeztek a Duna nagy múltú dalversenyének új évadára, köztük ismert és pályakezdő zenészek. Jövőre „Az Év Dala” előadója a berlini Hansa Studios-ban rögzítheti új lemezét, ezzel nemzetközi színtéren is bemutatkozhat.

A Dal 2024 új, nemzetközi fődíja több száz zenészt ösztönzött a nevezésre. A dalválasztó több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet meghatározó eseménye, évről-évre vonzza a már befutott előadókat és a feltörekvő tehetségeket az országos televíziós szereplési lehetőség és a nyeremények. A verseny tétje az előző évadokhoz képest tovább nőtt. A közmédia a jövő évi győztesnek páratlan lehetőséget biztosít: „Az Év Dala” előadója a világhírű Hansa Studios-ban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel, így nemzetközi szinten is építheti karrierjét. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, a REM, a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

A jelentkezők bármely könnyűzenei műfajú és stílusú magyar nyelvű dallal nevezhettek. A verseny számos újdonságot tartogat, jövőre még több előadó kap lehetőséget megmérettetni a dalát. A műsor történetében először a szakmai zsűri által kiválasztott 60 produkció mutatkozhat be az előválogatóban, amelyben kialakul az élő show 40-es mezőnye. A válogatóból továbbjutó dalok neves zenei szakemberek közreműködésével crossover áthangszereléssel hangzanak el az elődöntőben. A dalválasztó nyertes produkciója az év magyar slágereként megkapja „Az Év Dala 2024” elismerést. A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínálhat a versenyzőknek más produkcióiban és rendezvényein.

A Dal 2024 – hamarosan a Dunán!

Ajánljuk még