Baleset

Szalagkorlátnak ütközött és megpördült egy autó, lezárták az utat

Csináljuk, a fesztivált! – Horváth Tamás beleszeretett versenydalába

| Szerző: hirado.hu
A nézettségi rekordokat döntő tévéshow-ban a Ciao Marina című Hungária-slágert adja majd elő az évszázad slágerének versenyében szombat este az énekes. Horváth Tamás a Petőfi Rádióban árulta el, hogy a minél hitelesebb megformálás érdekében még táncórákat is vett.

A magyar könnyűzene termékeny és sokszínű időszakával, a 80-as évekkel folytatódik a Csináljuk a fesztivált!, a Duna szombat esti showműsora. A fellépők között Horváth Tamással is találkozhatnak a nézők, aki a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában beszélt arról először, hogy idén ő is feltűnik az előadók között, illetve melyik dalt viszi a versenybe.

„A pályám kezdetén, vendéglátós muzsikusként szinte kizárólag régi slágereket énekeltem, a Csináljuk a fesztivált! felidézte bennem ezt az időszakot. A feleségem tanácsára vállaltam el a felkérést, és jól tettem, mert pillanatok alatt beleszerettem a műsorba és a versenydalomba, a Ciao Marinába. Végtelenül tisztelem a Hungáriát, éppen ezért a legnagyobb alázattal vittem színpadra” – mondta Horváth Tamás. A zenész hozzátette, sokat készült a fellépésre, táncórákat is vett, hogy minél jobban sikerüljön a produkcióban bemutatott koreográfia. Annak ellenére, hogy nagy odaadással hangolódott a műsorra, nincs benne versenykényszer.

Kapcsolódó tartalom

„Ez az első műsor, amiben azt érzem, van kihívás, de mégsem verseny. Egy bulis dalt kaptam, amiben jól érzem magam, csibészkedhetek és szórakoztathatok. Bízom benne, hogy nemcsak én, hanem a zsűri és a közönség is szereti majd” – tette hozzá az énekes, aki elárult egy kulisszatitkot: a sláger hangszerelése az eredeti maradt, de a hangnemet magasabbra, az ő hangszínéhez igazították. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Petőfi Rádió SoundCloud-oldalán.

A következő, december 2-i adásban a 80-as évek legjobb zenéivel folytatódik a show. Tíz új produkciót láthat a közönség, amelyek közül ezúttal is csak a hat legjobbat választhatja ki továbbjutásra a stúdióban ülő publikum és a zsűri. Érdemes felkeresni a műsor Médiaklikk-oldalát, ahol cikkek, videós tartalmak, kulisszatitkok és egy nyereményjáték várja a látogatókat. További aktualitások találhatók a Duna közösségi oldalain, a Facebookon és az Instagramon.

Csináljuk a fesztivált! – szombaton 19:35-kor a Dunán.

Kultúrfitnesz – hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 21 és 23 óra között Szani Rolanddal a Petőfi Rádióban.

Kiemelt kép: MTVA/Csöndör Kinga

Ajánljuk még