Gyász

Meghalt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter

Edda-slágerrel lép a Csináljuk a fesztivált! színpadára Varga Miklós

| Szerző: hirado.hu
A magyar könnyűzene termékeny és sokszínű időszakával, a 80-as évekkel folytatódik a Csináljuk a fesztivált!, a Duna szombat esti show-műsora. A fellépők között Varga Miklóssal is találkozhatnak a nézők, aki az Almárium adásában jelentette be először, melyik dalt viszi a versenybe.

Nem először lép Varga Miklós a Csináljuk a fesztivált! színpadára. A Máté Péter-díjas előadóművész 2022-ben az Évszakok című balladát énekelte Balázs Fecótól, ami előadásában a döntőbe is bejutott. Bár akkor nem az ő versenydala lett az évszázad slágere, az új évadban ismét lehetősége van arra, hogy megszerezze a címet.

„Most szombaton egy rocknótát énekelhetek, az Edda Művektől A kört. Rockzenészként nem áll távol tőlem Pataky Attila zeneisége. Annak idején azt is megkaptam, hogy hasonlóan képzem a hangom, mint ő, pedig valójában Vikidál Gyulát szerettem volna utánozni” – vallotta be Varga Miklós a Duna délutáni magazinjában, az Almáriumban. A műsorban arról is mesélt, két gyermeke is az előadó-művészetet választotta hivatásának, jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Már évek óta fellépnek különböző koncerteken és darabokban, és jól ismerik a magyar könnyűzene elmúlt fél évszázadának legszebb darabjait, amelyek a Csináljuk a fesztivált! adásaiban is hallhatók.

A következő, december 2-i adásban a 80-as évek legjobb zenéivel folytatódik a show. Tíz új produkciót láthat a közönség, amelyek közül ezúttal is csak a hat legjobbat választhatja ki továbbjutásra a stúdióban ülő publikum és a zsűri. Érdemes felkeresni a műsor Médiaklikk-oldalát, ahol cikkek, videós tartalmak, kulisszatitkok és egy nyereményjáték várja a látogatókat. További aktualitások találhatók a Duna közösségi oldalain, a Facebookon és az Instagramon.

Csináljuk a fesztivált! – szombaton 19:35-kor a Dunán.

Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

A kiemelt kép: Varga Miklós (Fotó: MTVA/ Csöndör Kinga)

Ajánljuk még