Gyász

Meghalt Henry Kissinger korábbi amerikai külügyminiszter

24 tipp a kiegyensúlyozott karácsonyért az M2 Gyerekcsatornától

| Szerző: hirado.hu
December első napjától szentestéig az ünnepi készülődésre hangol az M2 Gyerekcsatorna Adventi Kalandárium című műsora. Az epizódokban egy négytagú család mindennapjait ismerhetjük meg, akik saját, kendőzetlenül őszinte történeteikkel segítenek az ünnepi készülődésben. A családtagokat megformáló színészek a Duna Család-barát című délelőtti műsorában osztottak meg részleteket a sorozatról.

A közmédia reklámmentes gyerekcsatornája advent időszakához készített sorozatot: az Adventi Kalandáriumnak legújabb évadában egy négytagú család történetét ismerhetjük meg. A műsor rendezője Müller Erik, aki a korábbi évadokra jellemző, egyszereplős történetek helyett szerette volna megmutatni a karácsony családi kavalkádját: felfedni a készülődés igazi pillanatait, betekinteni az áhított tökéletesség mögé.

A december 1. és 24. között bemutatott kisfilmekben a szereplőket profi színészek formálják meg. Holecskó Orsolya az édesanyát, Noé Viktor az édesapát, Szép Rozi és Holló-Zsadányi Norman a gyerekeket alakítják. A felvételek alatt összebarátkoztak, ezért a forgatás befejeztével elkezdtek hiányozni egymásnak – mesélték a Duna Család-barát magazinjának vendégeiként.

„Az epizódokban megmutatjuk, hogy a készülődés is lehet az ünnephez méltó, ha minden helyzetben a szeretet vezet bennünket. Szerintem legtöbbször az a feszültség oka, hogy nem tudjuk teljes egészében nézni a karácsonyt: beszűkülve tekintünk az aktuális problémára, ezért lenne szükséges a stresszhelyzetekben időnként nézőpontot váltani” – hangsúlyozta Noé Viktor, hozzátéve, hogy a hétköznapokban ő is hajlamos arra, hogy karácsony környékén felfokozott érzelmekkel éljen meg egy problémás helyzetet, ezért igyekszik megfogadni a műsorból tanultakat.

Feleségét Holecskó Orsolya játssza, aki csak úgy, mint az Adventi Kalandáriumban, a magánéletében is a hibátlan karácsonyra törekszik, ám ezt – mint mondta – nem mindig sikerül megvalósítania.

„Elfelejtünk dolgokat, váratlan helyzetek adódnak vagy éppen semmi kedvünk valamelyik tennivalóhoz, ezek minden családban előfordulnak a karácsonyi időszakban. Ez a 24 kisfilm arra tanít, hogy ha elengedjük a tökéletesség illúzióját, és értékeljük a közösen eltöltött időt, hogy egészségben, békében élünk, akkor sokkal meghittebb lesz az ünnep” – fogalmazott a színművész. A teljes beszélgetés – amelyben az M2 Gyerekcsatorna műsorának mind a négy szereplője megszólal – elérhető a Család-barát Médiaklikk-oldalán.

Adventi Kalandárium – december 1-jétől 24 napon át az M2 Gyerekcsatornán.

Kiemelt kép forrása: MTVA/ Farsang Péter

Ajánljuk még