Rendkívüli

Lövöldözés volt a metrón, ártatlan utast is eltalált az eltévedt golyó

Rangos operafesztiválon lépett fel a Magyar Rádió Énekkara

A Donizetti Operafesztivál idei programjában a Magyar Rádió Énekkara is szerepelt. Az olasz zeneszerző szülővárosában, Bergamóban megrendezett esemény zeneigazgatója Riccardo Frizza, aki két éve a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek (MRME) vezető karmestere is. A fellépés jelentőségéről Devich Mártont, az MRME ügyvezetőjét kérdezték a Duna Almárium című műsorában.

Meghívást kapott a Magyar Rádió Énekkara a Gaetano Donizetti olasz operakomponistáról elnevezett fesztiválra, amelyet a zeneszerző szülővárosában, Bergamóban tartanak több héten át. A felkérést Riccardo Frizzától, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek vezető karmesterétől kapták, aki egyben az eseménysorozat zeneigazgatója is. Az Énekkar november 19-én és 24-én a fesztivál egyik idei produkciójában, az Alfredo il Grande (Nagy Alfréd) című opera előadásában működött közre. A szereplés részleteiről Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója, az MRME ügyvezető igazgatója beszélt a Duna délutáni magazinműsorában, az Almáriumban.

„Az Olaszország idei egyik kulturális fővárosának választott Bergamóban, a Teatro Donizettiben léphetett fel a Pad Zoltán vezette Magyar Rádió Énekkara. Jó volt Bergamóban magyarnak lenni, mert a közönséget lenyűgözte a kórus szereplése. Noha nem operakórusról van szó, most jelmezben, kellékeket használva, olykor gyors átöltözések után kellett színpadra lépni és énekelni, az énekkarunk így is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Egy helyi muzsikus úgy fogalmazott, hogy ennyire fantasztikusan együtt lélegző és éneklő énekkart ő még sosem hallott korábban a Donizetti Operafesztiválon”

– hangsúlyozta Devich Márton. A közmédia klasszikus zenei rádióadójának vezetője hozzátette, nagyon büszkék az Énekkarra, Riccardo Frizza is kiemelte a teljesítményüket. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán.

 Almárium – minden hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

 Bartók Rádió – Több, mint klasszikus.

Ajánljuk még