Időjárás

Jön a havazás – térképen mutatjuk mi várható a következő napokban

A Csináljuk a fesztivált! diszkókorszakára hangolt a Magyarország, szeretlek!

Kazettás magnó, retró hangszórók és diszkógömb szolgált díszletül a Magyarország, szeretlek! legutóbbi adásában. Nem véletlenül, hiszen ezúttal a zeneileg rendkívül termékeny diszkókorszak, a 80-as évek hangulata határozta meg a vetélkedő tematikáját a Csináljuk a fesztivált! következő adására készülve.

A Duna showműsorának harmadik évadához, valamint a december 2-i, következő adás 80-as évek tematikájához köthető szereplők léptek a Magyarország, szeretlek! „színpadára” vasárnap este. Az időutazásban a „diszkókirálynő”, Vágó Bernadett piros csapatában Pap Rita énekesnő, dalszerző, és férje, Bodnár Attila énekes, producer, valamint a színész-humorista Kertész Richárd vett részt. A „diszkókirály”, Miller Zoltán vezette zöld egységben a Csináljuk a fesztivált! új zsűritagja, Janza Kata, a showműsor egyik műsorvezetője, Rókusfalvy Lili, valamint St. Martin zenész, szaxofon- és pánsípművész szórakoztatta a nézőket.

(Fotó: IKO/Máté Krisztián)

Az évtized zenei világát olyan ismert dalokkal idézték fel, mint a Túl szexi lány Zoltán Erikától, a Napoleon Boulevard híres slágere, a Júlia nem akar a földön járni, a Neoton Família játékos Jojó című dala és a Kölyköd voltam az Edda Művektől. A stúdióban igazi bulihangulat kerekedett a Hungária örökzöldjére, a Csókkirályra.

Nemcsak az elhangzó dalok repítették vissza a nézőket ebbe az időszakba, hanem a játékos feladványok is felelevenítették az évtizedet. A csapatkapitányok rajzai alapján a korszak divatkiegészítőit, valamint éjszakai életének meghatározó tárgyait kellett felismerni, a játékos feladatban feltűnt a susogós melegítő, a rókafarok-kulcstartó, a szintetizátor és persze a diszkógömb is.

(Fotó: IKO/Máté Krisztián)

Érdekességként a vetélkedőben azt is megtudhatták a nézők, hogy a Hungária összesen 650 ezer példányban elkelt Rock ’n roll party című nagylemezéből a megjelentés első hónapjában 40 ezret adtak el, és azt is, hogy az R-Go 1983 és 1989 között megjelent albumain összesen 105 nóta szerepelt. A Csináljuk a fesztivált! beharangozó kisfilmje kapcsán is kiderült egy elképesztő adat: Vágó Betti csapatát is alaposan meglepte, hogy a forgatáson használt diszkógömb 112 kilogrammos volt.

A Magyarország, szeretlek! következő két adása is a Csináljuk, a fesztivált! jegyében telik. Vidám pillanatok és meglepetések várják a nézőket, a sztárjátékosok segítségével a 90-es, valamint a 2000-es és 2010-es évek zenei világában kalandozhatnak, élhetik újra a korszakok jellegzetes pillanatait.

Szombat esténként a Csináljuk a fesztivált! új évada várja a nézőket a Dunán. A heteken át tartó show-ban halhatatlan magyar slágerek, sosem látott, lenyűgöző produkciók és hazánk közkedvelt sztárelőadói várják a nézőket. Korda György és Balázs Klári, Frenreisz Károly, Feke Pál és Nagy Bogi mellett az újonnan csatlakozó Janza Kata is keresi majd az évszázad magyar slágerét a zsűriben és a közönség a stúdióban. 

Csináljuk a fesztivált! – szombatonként 19:35-től a Dunán.

Magyarország, szeretlek! – vasárnaponként 19:45-től a Dunán.

Ajánljuk még