Időjárás

Éjféltől intenzív havazás várható, a közútkezelő munkagépei már sózzák az utakat

Nagy Feró swingslágerrel idézi meg a 60-as évek pesti utcáit

| Szerző: hirado.hu
Vámosi János táncdalénekes Járom az utam című dalával versenyez Nagy Feró az évszázad slágere címért a Csináljuk a fesztivált! szombaton kezdődő új évadában. A Beatrice frontembere az Almárium vendégeként mesélt a szerzeményhez fűződő élményeiről.

Közel 30 évig játszotta Nagy Feró zenekarával, a Beatricével a Járom az utam című Vámosi János-dalt, amit november 25-én a Csináljuk a fesztivált! színpadán is bemutat majd. A Kossuth-díjas előadó a Duna Almárium című műsorában elmondta, miért fogadta örömmel a felkérést, hogy szerepeljen a show-műsorban.

„Nagyon jó újrahallani a Duna műsorában azokat a régi slágereket, amelyek akár a szüleink generációjának voltak kedvencei. Követtem a Csináljuk a fesztivált! elmúlt évadait, mert zenészként is izgalmas a kollégákat látni abban a  helyzetben, ahogy különböző korszakok, stílusok dalait mutatják be.

Az én versenyslágerem egy swing stílusú dal, amit korábban játszottunk már, de sokat készültem a tévés szereplésre, a tükör előtt gyakoroltam, hogy minél jobb legyen”

– fogalmazott Nagy Feró a műsor vendégeként.

Kapcsolódó tartalom

A Petőfi Rádió Magyarock című műsorának házigazdájaként is ismert zenész hozzátette, szerinte az a műsor titka, hogy nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalabbak is nyitottak a retró életérzésre.

A slágereket ebben az évadban is a stúdióközönség és a szakmai zsűri értékeli, akik között idén is ott van a Korda házaspár, Frenreisz Károly, Feke Pál és Nagy Bogi. Az ítészek körét az újonnan érkező Janza Kata színész, musicalénekes teszi teljessé. A műsor házigazdái ezúttal is a Duna közkedvelt műsorvezetői, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre lesznek. A műsor célja változatlan: a szórakoztatás mellett éltetni a magyar könnyűzene kiváló alkotásait, előadóit és szerzőit.

Az évad végén pedig kiderül, melyik magyar dal lesz az évszad slágere.

Kapcsolódó tartalom

Csináljuk a fesztivált! – szombatonként 19:35-kor újra a Dunán.

Kiemelt kép: Nagy Feró a Járom az utam című dallal száll versenybe Az évszázad slágere címért a Csináljuk a fesztivált! szombaton kezdődő új évadában (Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Ajánljuk még