Aktuális

Megvan, mikor érkezik a Parlament elé az ország karácsonyfája

Decemberben új előadásokkal jelentkezik az Örkény Stream

Decemberben új előadásokkal jelentkezik az Örkény Stream: a Örkény István Színház kínálatában a Macskajáték 2012-es felvétele, a George Orwell 1984 című regénye alapján készült '84 című előadás és az Anyám tyúkja 2. című produkció látható.

November 30-ától december 3-áig közkívánatra a Macskajáték 2012-es felvétele lesz elérhető Pogány Judit, Molnár Piroska és a nemrég elhunyt Csomós Mari főszereplésével Mácsai Pál rendezésében – írják a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

December 26. és december 29. között a ’84 című előadás tekinthető meg. George Orwell 1948-ban írta meg disztópiáját, amely a 36 évvel későbbi jövőben játszódik. A világ sokat változott 1948-hoz és 1984-hez képest is. A darab ebből a távolságból, a jelenkor nézőpontjából közelít ehhez a máig érvényes műhöz – írják az előadás ismertetőjében.

December 30. és január 2. között az Anyám tyúkja 2. látható majd, a magyar irodalom kötelező versei hangzanak el az Örkény Színház társulatának rendhagyó tolmácsolásában.

A közleményben kiemelik, hogy az Örkény Színház 2020-ban elsőként építette ki saját stream-stúdióját, és kezdte meg előadásai rendszeres online közvetítését.

A színház produkcióit több kamerával közvetíti. Arra törekszik, hogy streamelt előadásaival túllépjen a színházi közvetítések megszokott keretein. A kameráknak köszönhetően a néző közelebb van a színpadhoz, mint ha a nézőtéren ülne, akár azt az élményt élheti át, mintha ő maga is a színpadon lenne – írják, hozzátéve, hogy ezért érdemes egy már látott előadást is újra nézni streamelt alakban.

A közvetítések megfelelő internetkapcsolat mellett Magyarországon és a határokon kívül is bárhonnan elérhetők. Bővebb információ a https://orkenyszinhaz.hu/hu/orkeny-stream/stream-jegyek linken találhatók meg.

Kiemelt kép: Zsigmond Emőke (b) Julia és Bajomi Nagy György (j) Winston Smith szerepében a ’84 című darab fotóspróbáján a budapesti Örkény Stúdióban 2020. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Ajánljuk még