Baleset

Ötös karambol történt Szigetszentmiklósnál

Maradandó sérülést szenvedett előadás közben Besenczi Árpád, elmondta, hogy történt a szörnyű baleset

| Szerző: hirado.hu
A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota. Elmesélte, hogy történt a szörnyű baleset.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították.

A tájékoztatás szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben történt a baleset, amikor Besenczi Árpádnak – aki egyben a színház igazgatója – megsérült a keze. A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota. Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll – jelezte a zalaegerszegi teátrum.

Kapcsolódó tartalom

A zaol.hu telefonon beszélt a színművésszel és sajnos kiderült, hogy nagy a baj: nem sikerült visszavarrni a leszakadt, megroncsolódott ujjdarabját.

– A jobb kezem gyűrűs ujjának fele leszakadt ugrás közben. Az Indul a Bakterház „futkározós” részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűs ujjam beakadt egy csavarba. Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem.

A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt.

Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam (…) Onnantól kezdve az események nagyon felgyorsultak, jött a mentő és bevitt a kórházba.

Ott felhívták a pécsi klinika kézspecialistáját, elküldték neki a fotót az ujjamról, hogy mit lehet vele tenni.

Igazából nem sokat, mert a sérülés nem egyenes szélű volt, amit egy kés, balta okozna, hanem eléggé roncsolt. A műtét után még az éjszaka hazaengedtek. Feleségem a másik három gyermekemmel épp úton volt, Zalacsánytól fordult vissza, hogy a segítségemre legyen. A tegnapi és a mai előadást pótoljuk januárban. Holnap, vasárnap egész nap ZegaSztár gála lesz, amelyen a zsűri elnöki feladatait látom el. Ott leszek, hiszen ezt a kézsérüléstől függetlenül, tudom vállalni – tette hozzá.

Besenczi Árpád azt is elmondta, hogy tervei szerint már kedden színpadra tud állni, de egyes fizikai dolgokat megváltoztatnak, hogy ne kelljen a kezét annyira igénybe venni.

Ajánljuk még