Fontos

Hajrá, magyarok! 140 ezren akartak ott lenni a Puskásban, hamar elkapkodták a jegyeket

Megjelent A Dal 2023 győztesének új albuma – Mező Misivel lép fel a lemezbemutató koncerten a Titán

| Szerző: hirado.hu
Új lemezt adott ki a nemzeti dalválasztó győztese a nyereményéből. A magyar zene nagyjai előtt tisztelgő „A szavakon túl” című albumot a december 11-i adventi koncertjén mutatja be a nagyközönségnek az idén 20 éves zenekar. Az esemény sztárvendége, A Dal 2023 zsűrielnöke, Mező Misi.

A Dal 2023 tízmillió forintos nyereményéből készült új lemezen szereplő dalok a szerző és frontember, Szabó Előd lelkének „polaroid fotói”. Szerelmi életébe engednek bepillantást, annak minden boldog és fájdalmas történésével: vágyódással, meneküléssel és megnyugvással. „Ha az ember utazás közben hallgatja majd, visszarepül abba az időbe, amikor a légkondit a lehúzott ablak adta és a szél belefújt a hajunkba, valamint amikor a zenét hangszerekkel játszották a zenészek.” Az albummal a magyar zene kiválóságai előtt is tiszteleg az idén jubiláló együttes: „Fejet hajtunk azok előtt, akik befolyással voltak a zenei ízlésünkre az elmúlt két évtizedben, mint Horváth Charlie, a V’Moto-Rock vagy a Republic, akik hatására gimnazistaként a zenei pálya göröngyös útját választottukárulta el a hanganyagról az énekes.

Forrás: Titán

„A szavakon túl” című lemezen a többi között hallható az év dala, az „Éjféli járat”, a „Hazatalál”, a „Csak Te Vagy”, valamint a különleges történetű „Falakat döntünk”. Utóbbit A Dal 2023 zsűritagja, Ferenczi György ihlette a Titán április 29-i győzelme után. A Máté Péter-díjas, kétszeres Artisjus-díjas és kétszeres eMeRTon-díjas szájharmonika-művész a dal címadó sorával gratulált a zenekarnak.

„Az Év Dala 2023″ és a Petőfi Zenei Díj  „Év dala 2023″ elismeréssel kitüntetett zenekar fáradhatatlanul gyártja a slágereket és sorra jelennek meg klipjeik a legnagyobb videómegosztó portálon. December 11-én adventi koncerttel készülnek, hogy dalaikat élőben is bemutassák a nagyközönségnek. Vendégfellépőként Mező Misi érkezik. A Dal 2023 zsűrielnökével a műsor vége óta szoros kapcsolatot ápol az együttes.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánljuk még