Fontos

Ma 18:30-tól Kormányinfó Gulyás Gergely és Csák János miniszterekkel

Columbo hadnagy visszatér a Dunára

| Szerző: hirado.hu
Október 30-tól hétfőnként első évadától látható a Columbo című sorozat a Dunán. A legelső rész különlegessége, hogy az akkor 25 éves Steven Spielberg rendezte.  

A ballonkabátos hadnagy szerepét magabiztosan alakító színészről, Peter Falkról nem sokan gondolták, hogy sikeres lesz, hiszen egyik szemét még fiatalon egy betegség következtében elvesztette. Talán éppen ez a karakteres arc tette felejthetetlenné a szerény, kezdetben naivnak tűnő, majd elsöprő intelligenciájával a bűntény elkövetőjét zavarba ejtő rendőr figuráját.

A Los Angelesben játszódó Columbo sorozat népszerűségét az adja, hogy az elejétől fogva szakított a klasszikus krimifeldolgozással.

A néző már azelőtt láthatja az elkövetőt, hogy a hadnagy rendkívüli logikával és elemzéssel megoldaná az esetet. A klasszikussá vált szériának több szállóigévé vált mondat és szólás köszönhető, mint például a „Csak még egy utolsó kérdés”,  vagy az „Olyan, mint Columbo felesége”. A nyomozó neje ugyan nem jelenik meg  egyszer sem, viszont Peter Falk valódi felesége, akivel 33 évig éltek boldog házasságban, Shera Danese többször is feltűnik szereplőként a szériában.

Kapcsolódó tartalom

A Dunán október 30-án kezdődő első évad 1971-ben készült el.

A magyar változatban Columbo magyar hangja a Nemzet Színésze, Szabó Gyula.  Ebben a hét részben olyan színészek szerepeltek, mint Robert Culp, aki később még több ízben alakította az elkövetőt, valamint Jack Cassidy és William Shatner, de innen indult Martin Sheen karrierje is.

@hirado.hu A ballonkabátos hadnagy a Dunán nyomoz #foryou #foryourpage #hírek #nekedbe #columbo #dunatv #fyp #hiradohu ♬ eredeti hang – hirado.hu – hirado.hu

A Columbo sorozatról a hirado.hu-n egy kvíz is készült, amelyből kiderül, hogy a néző mennyire ismeri a legendás nyomozót.

Kapcsolódó tartalom

Columbo – október 30-tól hétfőnként 21:35-től a Dunán.

Ajánljuk még