Aktuális

Molotov-koktélokkal támadtak egy zsidó közösségi házra Berlinben

Élete legnehezebb napját idézte fel Tunyogi Bernadett az M2 Petőfi TV műsorában

Az eMeRTon-díjas énekes, Tunyogi Bernadett 2008-ban veszítette el édesapját, a magyar rockzene kiemelkedő alakját, Tunyogi Pétert. Az a novemberi nap, amikor a rossz hír megérkezett, máig élénken él benne – osztotta meg a Magas és Mély című zenés portréműsorban.

Tunyogi Bernadett úgy nőtt fel, hogy édesapja munkája sosem ment a családi életük rovására. Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese és a Tunyogi Rock Band frontembere, több évtizedes karrierje alatt egyszer sem vállalt karácsonykor fellépést, otthon pedig szerető, példamutató családapa volt. Idén novemberben lesz 15 éve, hogy elveszítette őt, de a szomorú nap máig kitörölhetetlen emlékként él benne – minderről az M2 Petőfi TV zenés interjúműsorában beszélt.

„Amíg élek, nem felejtem azt a napot. Szerintem ezzel mindenki így van, aki már elveszítette az egyik szülőjét. Győrben játszottam aznap dupla előadást. Akkor már egy hete kómában volt, de mindennap bementem hozzá. Az intenzív osztályon nagyon kedvesek voltak, megengedték, hogy ott legyek vele, beszéltem hozzá, odabújtam mellé. Két előadás között hazatelefonáltam, de senkit nem értem el, végül édesanyám másodjára felvette. Kedélyesen elbeszélgettünk, majd visszamentem a színpadra. Ekkor már apu nem élt, de nem akarták elmondani, mert tudták, hogy még hátravan egy előadás, és még vidékről haza is kell vezetnem”– mondta az énekes Koltay Anna Magas és Mély című műsorában. Hozzátette, csodálattal gondol vissza édesanyja erejére.

Az idő múlásával édesapja emléke nem halványodik, minden nap gondol rá. Elvesztésében azt is fájlalja, hogy Tunyogi Péter nem láthatta felnőni unokáit, akik örökölték tehetségét: Bernadett lánya énekel és színészkedik, unokaöccse pedig egy londoni iskolában tanul hangképzést. A teljes beszélgetés újranézhető a műsor Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

Magas és Mély – péntek esténként 20:40-től az M2 Petőfi TV-n, ismétlés szombaton 20:10-kor és szerdán 23:05-kor.

 

Ajánljuk még