Aktuális

Traktorral a vizesárokba borult és meghalt egy férfi

Lenyűgöző felvételeken a magyar lovas kultúra a Dunán

| Szerző: hirado.hu
Rendhagyó epizódokkal jelentkezik október 1-jén, a Nemzeti Vágta alkalmából a Szép hazánk, Magyarország a Dunán. A rendezvény apropóján hazánk meghatározó lovas helyszínei mutatkoznak be a közmédia látványos rövidfilm-sorozatában, mint például a Hortobágy, a Kiskunság vagy az esemény idei otthona, Szilvásvárad.

A Nemzeti Vágta szellemében Magyarország gazdag lovas kultúráját mutatja be október 1-jén a Szép hazánk, Magyarország. A nemzet földrajzi és kulturális örökségeit páratlan felvételekkel megörökítő rövidfilm-sorozat ezúttal a Hortobágy és a Kiskunság vidékén, valamint Lovasberény és Szilvásvárad településeken kalauzolja a nézőket.

Kapcsolódó tartalom

A látványos, légi felvételekkel és zenei aláfestéssel illusztrált kisfilmek a ló és a magyarság mélyen gyökerező kapcsolatát ábrázolják, valamint a hagyományok, a művészet és a turizmus összefonódását egy különleges örökségben.

Kapcsolódó tartalom

A Szép hazánk, Magyarország! további epizódjai változó időpontban láthatók a Duna és a Duna World műsorkínálatában. Történelmi, szakrális és kulturális értékeink – várak, kastélyok, templomok és múzeumok – valamint hazánk legizgalmasabb építészeti megoldásai is megjelennek az egyes részekben.

Nemzeti Vágta – vasárnap 15 órától élőben a Dunán.

Kiemelt képen: Huszár a Kishuszár Vágta előfutama előtt a 16. Nemzeti Vágtán a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2023. szeptember 30-án. MTI/Komka Péter

Ajánljuk még