Aktuális

Tűz ütött ki egy esküvőn, sokan meghaltak

Kálloy Molnár Péter is szerepel a Tündérkert történelmi lovasfelvonuláson a Nemzeti Vágtán

| Szerző: hirado.hu
Hatvan település lovasai indulnak idén a 16. Nemzeti Vágtán, a Kishuszár Vágtán 32-en versenyeznek, és nyolc ország képviselői kapnak lehetőséget, hogy a nemzetközi futamban szerepeljenek. A Dunán élőben is követhető egyedülálló lovas ünnep hétvégi eseményeit a vágta versenyigazgatója, Szotyori Nagy Kristóf foglalta össze a Család-barát című műsorban.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozatának idén a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont ad otthont szeptember 30-án és október 1-jén. Bár a helyszín más, a lovak vágtája, a kísérő programok és a show biztosítja a korábbi években megszokott remek hangulatot – ígérte a Nemzeti Vágta versenyigazgatója, Szotyori Nagy Kristóf a Duna magazinműsorának vendégeként.

„Olyan lesz a vágta helyszíne, mint egy színházterem. A középső térbe nem tudnak bemenni a látogatók, ott díszletek állnak, viszont a körbeépített nézőtérnek köszönhetően be lehet majd látni az egész pályát. Mindezt a Bükk hegység festői környezetében élheti át a közönség”. További újdonságként kiemelte,

idén már csak magyar tenyésztésű lovakkal lehet versenyezni.

Kapcsolódó tartalom

A versenyigazgató egyéb részleteket is megosztott a Duna nézőivel az indulókról. Idén hatvan település küzd a hétvégén az elő- és középfutamokon a döntőbe jutásért. Végül négy lovas verseng október 1-jén délután a győztesnek járó kardért. A Kishuszár Vágta népszerűségét a jelentkezők nagy száma bizonyítja, emiatt idén már 32-re emelték az indulók számát, a nemzetközi futamban pedig nyolc ország képviselőinek biztosítanak lehetőséget. A döntő előtt látható a Tündérkert történelmi lovasfelvonulás, amelynek névadója a Dunán október 13-tól látható szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban Bánffy Dénes nagyhatalmú földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is nyeregbe pattan.

Az új helyszín külön felkészülést kíván a lovasoktól is. Ennek részleteit Harsányi Viktória, a tavalyi Kishuszár Vágta győztese osztotta meg a nézőkkel a Család-barát Médiaklikken újranézhető adásában.

Kapcsolódó tartalom

A 16. Nemzeti Vágta programjairól az alábbi linken további részletek is olvashatók:

https://mediaklikk.hu/nemzetivagta/cikk/2023/09/25/a-hetvegen-szilvasvaradon-minden-a-lovakrol-szol/

Nemzeti Vágta – vasárnap 15 órától élőben a Dunán.

Kiemelt kép: a későbbi győztes szlovén Peter Pozar (balról) a 13. Nemzeti Vágta nemzetközi döntőjében a Hősök terén 2020. október 11-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még