Aktuális

Szijjártó Péter szerint így javítható az EU versenyképessége

Vége a találgatásoknak, ekkor indul a Tündérkert

Péntek 13-án dupla epizóddal kezdődik a Dunán az idei év legjobban várt magyar sorozata.

Október 13-án, pénteken nem kerüli el a szerencse a Duna nézőit, ugyanis most már biztos, hogy aznap este 21:00 órakor dupla epizóddal debütál az idei év legjobban várt szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozata, a Tündérkert. Azt is mutatjuk, hogy milyen lesz a főcím és a sorozat plakátja.

(Fotó: MTVA)

Dallamtapadás: telefonra is letölthető lesz a sorozat főcímdala!

A szenvedélyes történelmi kalandfilmsorozat központi szereplőit és az alkotókat a főcímben is megismerhetjük. A Tündérkert sodró lendületű főcímdalát ifj. Balogh Ferenc szerezte. A fülbemászó dallam többféle hangszerelésben, telefonos csengőhangként letölthető lesz, iPhone-ra és Android készülékekre egyaránt. A QR-kód október 5-től érhető el a Megafilm és az MTVA Facebook-oldalairól.

Rögtön két résszel indul október 13-án, pénteken 21:00-kor és utána heti rendszerességgel látható minden pénteken 21:00-tól a Dunán az a nyolcrészes sorozat, amely Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készült. Aki a kulisszatitkokra is kíváncsi, másnap, október 14-én, szombaton 16:30-kor a Hogy készült a Tündérkert? című werkfilmből megtudhatja, milyen instrukciókat adott a rendező, hogyan oldották meg a kaszkadőrök a legveszélyesebb feladatokat, hogyan készültek az élethű maszkok és véres sebhelyek, és mit csináltak a színészek két felvétel között a közel száznaposforgatás alatt?

A Tündérkert története rengeteg szerelmet, szenvedélyt, csatát, hatalmi harcot, árulást és hűséget ígér egy viharvert történelmi időszakban. Vajon ellent tudnak-e állni hőseink – a szemtelenül fiatal és vakmerő fejedelem, Báthory Gábor, a komoly és harcedzett Bethlen Gábor, a véres grófnő néven ismert Báthory Erzsébet és valamennyi hozzájuk kapcsolódó történelmi személyiség – a kísértéseknek egy olyan korban, amikor elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon, amikor mindenki csak magában bízhatott és néha már magában sem?

Kapcsolódó tartalom

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában készült fordulatos történelmi sorozat nem csupán  férfiaknak szóló politikai dráma, hiszen megjelennek benne izgalmas női karakterek is – és velük együtt a szenvedély ezer színe.

Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert gyönyörű és izgalmas női karaktereit mások mellett Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra és Éder Enikő alakítják, mellettük főbb szerepekben többek között Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Lukács Dániel, Pál D. Attila, Dimény Levente, Henn János és Németh B. Kristóf látható.

Kapcsolódó tartalom

Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor, Rendező: Madarász Isti, Vezető író: Bereményi Géza, Tasnádi István. Epizódíró: Jeli Viktória. A forgatókönyvek végleges verziójának írója: Horváth András Dezső. Operatőr: Garai Gábor. Vágó: Rumbold László. Látványtervező: Pintér Réka. Art director: Szöllősi Géza. Jelmeztervező: Zelenka Nóra. Zeneszerző: ifj. Balogh Ferenc. Gyártásvezető: Endrődy Balázs. Történész szakértő: Oborni Teréz.

Ajánljuk még