Időjárás

Jól indul a hét: napos, száraz időre számíthatunk

Meghatódva emlékezett Oszvald Marika elhunyt kollégájára

| Szerző: hirado.hu
Csupa szép emléket őriz Oszvald Marika a közelmúltban elhunyt Tiboldi Mária Jászai Mari-díjas színművészről. Az Almárium vendégeként felidézte egyik legkedvesebb történetét, amikor annak idején egyszerre tudták meg, hogy várandósok.

Bár városi legendák szólnak a színésznők közötti versengésről, Oszvald Marika mindig nagyra becsülte tehetséges kollégáit – köztük a nemrég elhunyt Tiboldi Máriát.

A Halhatatlanok Társulatának és a Budapesti Operettszínháznak örökös tagjává választott, Jászai Mari-díjas színművésszel több alkalommal is egy darabban játszottak. Egyik közös előadásukon épp egyszerre tudták meg, hogy hamarosan anyai örömök elé nézhetnek.

„Sajnos beleléptem abba a korba, amikor egyre többször kell búcsúzni a pályatársaktól. Tiboldi Mária született primadonna, igazi díva volt, elegáns és higgadt, gyakorlatilag pont az ellentétem. Többször összesodort vele az élet. Ma is emlékszem, hogy éppen egy darabban szerepeltünk, amikor egyszerre lettünk terhesek. Szenvedéllyel szerette a színpadot, annál jobban már csak a gyerekeit” – emlékezett vissza egykori színésztársára Oszvald Marika az Almárium adásában. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész próbál megtenni mindent annak érdekében, hogy hosszú élete legyen. Abban hisz, hogy a munka és a mozgás fitten és fiatalon tartja.

Kapcsolódó tartalom

„Sosem vagyok dologtalan. Nem értem, hogy tud valaki órákig a tévé előtt ülni, mert nekem mindig van mit csinálnom. Ha nem dolgozom, akkor a háztartással foglalatoskodom. (…) Az augusztusi viharok megtépázták a kertem, a ház is beázott, még a csillárból is folyt a víz. Volt biztosításom, de nagy a kár, és akad még bőven kerti munka is” – panaszolta a művésznő a Duna délutáni magazinműsorában.

Oszvald Marika hozzátette, hogy bár sok elfoglaltsága van, és élvezi, ha aktív, a nyáron adott magának egy kis pihenőt. Idén két alkalommal jutott el pihenni, Olaszországban és a Balatonnál töltött el néhány napot. A teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán.

Almárium – hétköznap 13:40-től és 15:00-tól a Dunán.

(Fotó: MTVA/Csöndör Kinga)

Ajánljuk még