Lényeges

Svéd rendőrség: Példanélküli, véres bandaháború zajlik az országban

Kínából hazatérve tart premiert a Magyar Állami Népi Együttes

A Magyar Állami Népi Együttes (MÁNE) kínai fellépése után, szeptember 23-án a Hagyományok Házában mutatja be legújabb műsorát, Nagyvárosi Vándorok címmel – közölték a rendezvény szervezői szerdán az MTI-vel.

Mint a közleményben írták, a „Nagyvárosi Vándorok” olyan színházi élményt nyújtó zenekari koncert, amelyben a zene, tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja magával ragadó és különleges utazásra invitálja a közönséget múlt és jelen között.

Az előadás helyszíne egy szimbolikus tér, amely a zenével együtt folyamatosan változik. A közönség egyszerre érezheti magát hazánk nagyvárosaiban, egy vidéki étteremben, erdélyi faluban, balkáni táncmulatságon vagy akár egy amerikai dzsesszklubban

– közölték.

A közlemény szerint a műsor középpontjában Radics Ferenc prímás és zenekara áll. Mint írták, a nagy ívű zenei tablót a Magyar Állami Népi Együttes táncosai hagyományos és modern táncelemekkel, változatos koreográfiákkal teszik még izgalmasabbá.

A Nagyvárosi Vándorok című produkció zenei rendezője és szerkesztője Radics Ferenc, koreográfusa Borbély Beatrix és Farkas Máté.

A Magyar Állami Népi Együttes a bemutató előtt Kínába utazik, hogy a Dream Langfang Carnivalon képviselje Magyarországot. Az eseményt a langfangi Silk Road International Arts Centerben rendezik meg.

Az utazást hónapokig tartó felkészülés előzte meg. A 2008-as Naplegenda turné óta ez az első alkalom, hogy az együttes fellép az ázsiai országban. A MÁNE a fesztivál színpadán két alkalommal, szeptember 17-én és 19-én adja elő Magyar Rapszódia című produkcióját – közölték.

Kiemelt képünk: A Magyar Állami Népi Együttes a Nagyvárosi Vándorok című tánckoncert fotóspróbáján Budapesten, a Hagyományok Házában 2023. szeptember 6-án. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még